Οι προτάσεις της ΕΟΠΕ για την Volleyleague

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημοποίησε τις προτάσεις που έκανε στον ΕΣΑΠ και στον ΠΑΣΑΠ αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα επόμενα πρωταθλήματα της Volleyleague.

Αναλυτικά:

«Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η ΕΟΠΕ απέστειλε σε ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ την συνολική της πρόταση για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση.

Συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΟΠΕ περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

1) Την επιτάχυνση των διαδικασιών για άμεση δημιουργία ΑΕ, εάν είναι δυνατόν και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

2) Τον άμεσο διακανονισμό των παλαιών οφειλών των ΤΑΑ προς αθλητές, με υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας.

3) Την καθιέρωση με μεταβατική περίοδο την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 διαδικασίας αδειοδότησης των ομάδων με έλεγχο της εξόφλησης των οφειλών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, της ύπαρξης πόρων που διασφαλίζουν την κάλυψη των υποχρεώσεων για την νέα περίοδο και των λοιπών προϋποθέσεων που θα συμφωνηθούν.

4) Την αύξηση των αλλοδαπών μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια σε τέσσερις.

5) Την αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα προβιβάζονται από την Α2 σε τρεις.

Σε περίπτωση που η πρόταση της ΕΟΠΕ δεν γίνει αποδεκτή στο σύνολο της, τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξεχωριστά όλα τα θέματα που αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση, για ορισμένα εκ των οποίων απαιτείται Υπουργική απόφαση, οπότε για το σχετικό διάλογο θα πρέπει να ενημερωθεί και η Πολιτεία».