Τέλος από την Εθνική ο Αλβανός

Ο άσος της ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ελλάδος.

Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε το ελληνικό χάντμπολ, ο Αλέξης Αλβανός, αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδος.

Μετά από 16 χρόνια προσφοράς στην Ανδρική ομάδα και 22 χρόνια σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, έχει προσφέρει τα καλύτερα στο χάντμπολ, όπως οι δύο έκτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας χαντμπολίστας που κατάφερε με ομάδα του εξωτερικού, την Γερμανική Γκούμερσμπαχ, να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, το EHF cup το 2009.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Αλβανού:

«Μετά από 16 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδος Ανδρών τελειώνει εδώ το ταξίδι μου. Ένα ταξίδι γεμάτο στιγμές χαράς αλλά και λύπης, συγκίνησης, στεναχώριας, αγωνίας…. που η καθεμία της ξεχωριστά θα μείνει χαραγμένη μέσα μου.

Πάνω από όλα όμως η δημιουργία της δεύτερης οικογένειας μου είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη σε αυτά τα 16 χρόνια.

Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κάθε συμπαίχτη μου προσωπικά, όλους τους προπονητές που είχα και τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας στα εύκολα και στα δύσκολα.

Επίσης τον κάθε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας ξεχωριστά που συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στη ομαλή λειτουργία της ομάδος.

Τέλος το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ το χρωστάω στην οικογένεια μου, που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την σύζυγο μου που αγαπούσε και αγαπάει την Εθνική Ομάδα όσο και εγώ.

Ήταν τιμή μου κάθε φορά που φορούσα το Εθνόσημο, κάθε φορά που άκουγα τον Εθνικό Ύμνο, κάθε στιγμή που βρισκόμουν δίπλα σου…

Σε ευχαριστώ για όλα ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!!

Αλέξης Αλβανός»