«Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη»

Κατσουράνης και Σάμαρης, μίλησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Εθνικής μας ομάδας, για τις πιθανότητες πρόκρισης.

O Κώστας Κατσουράνης, θα παρακολουθήσει από την εξέδρα το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας, λόγω της αποβολής του στο ματς με την Ιαπωνία. Ο Έλληνας μέσος ωστόσο, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον Ανδρέα Σάμαρη, τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.
Αναλυτικά οι δύο παίκτες δήλωσαν τα εξής:

Βρίσκεσαι ξανά στην δύσκολη θέση να βλέπεις το παιχνίδι από την εξέδρα. Πως νιώθεις;
Κώστας Κατσουράνης: Είναι δύσκολο, ωστόσο αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όπως το έζησα τότε θα το ζήσω και τώρα. Συμβαίνει… Η ομάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω οτι θα τα καταφέρουμε.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε παραδεχθεί, πως το δύσκολο είναι η ομάδα να παραμείνει φρέσκια μετά τον αγώνα με την Ιαπωνία έπαιξε με 10 παίκτες. Εμείς λέμε οτι η καλή ψυχολογία αντισταθμίζει το μειονέκτημα της κούρασης. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Κώστας Κατσουράνης: Υπάρχει κούραση… Είναι πολλά τα παιχνίδια. Είμαστε 22 Ιουνίου, μέσα στην ζέστη. Όσο καλά και να είσαι ψυχολογικά υπάρχει κούραση. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Για τα δικά μας τα δεδομένα, τα έχουμε πάει καλά.

Μιλώντας με ξένους δημοσιογράφους μας λένε οτι η Εθνική είναι εύκολο να μην χάσει, αλλά δύσκολο να κερδίσει…
Κώστας Κατσουράνης: Δεν γίνεται αυτό, από τη στιγμή που η ομάδα έχει δέκα χρόνια πορείας. Να μην χάνεις, σημαίνει οτι κάποτε κερδίζεις κιόλας… Έχουμε χτίσει μία ταυτότητα ως ομάδα. Άλλοι λένε οτι έχουμε βάλει λεωφορείο, αλλά εμείς προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο. Προσπαθούμε να μην δεχθούμε γκολ, γιατί από εκεί ξεκινάμε. Έχουμε κάνει όμως μεγάλες νίκες, σε όλες τις διοργανώσεις, οπότε μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Το έχουμε αυτό το ματς;
Ανδρέας Σάμαρης: Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα δούμε οτι στο προηγούμενο Μουντιάλ κερδίσαμε και πάλι μία ομάδα από την Αφρική. Για εμάς είναι τελικός, όπως και για την άλλη ομάδα. Η Ελλάδα όμως είναι φτιαγμένη για τα τέτοια ματς. Ο χαρακτήρας της Εθνικής θα παίξει μεγάλο ρόλο. Οι συνθήκες δεν είναι συνηθισμένες για εμάς και αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Στο ματς με την Ιαπωνία κλειστήκαμε πίσω, αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα. Με την Ακτή θέλουμε να είμαστε καλά πίσω και πιστεύω οτι θα πετύχουμε ένα γκολ.

Κώστας Κατσουράνης: Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και νομίζω οτι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και το πάμε εκεί που θέλουμε, έχουμε πιθανότητα. Μπάλα όμως παίζει και ο αντίπαλος. Έχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Είναι δύσκολο ματς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη.

Μία προσωπική ερώτηση: Έχεις πάρει καμία απόφαση, σχετικά με την παρουσία σου στην Εθνική μετά το Μουντιάλ;
Κώστας Κατσουράνης: Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση.

Αυτό που μας έχει λείψει από τον Μάρτιο, είναι τα γκολ. Πετύχαμε μόνο δύο. Μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα μέσα σε δύο μέρες; Γιατί δεν σκοράρουμε;
Κώστας Κατσουράνης: Το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς των σπορ γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Με την Κολομβία είχαμε 12 τελικές και δεν σκοράραμε. Με την Ιαπωνία κάναμε φάσεις. Αν δεν κάναμε φάσεις θα ήταν διαφορετικά. Κάνουμε φάσεις όμως… Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν κάναμε φάσεις, θα σου έλεγα οτι έχουμε πρόβλημα. Έτσι όμως όπως είναι, δεν νομίζω οτι έχουμε πρόβλημα.

Και οι δύο έχετε την ίδια αφετηρία, από την Παναχαΐκή. Μπορεί ο Ανδρέας να καλύψει το κενό του Κώστα όταν θα φύγει.
Κώστας Κατσουράνης: Κάθε παίκτης έχει την δική του προσωπικότητα. Εγώ νομίζω οτι ο Ανδρέας μπορεί να κάνει μία λαμπρή καριέρα. Του εύχομαι να φύγει στο εξωτερικό, το γρηγορότερο και να είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής.

Ανδρέας Σάμαρης: Έχω φιλοδοξίες σαν άνθρωπος. Εύχομαι να το καταφέρω. Θα έλεγα οτι ο Κώστας είναι από τα πρότυπα της Εθνικής ομάδας. Προσπαθώ να παίρνω τα καλύτερα και να έχω το μυστικό της επιτυχίας και της λαμπρής πορείας του.

Υπάρχει ένα θλιβερό και ανθρωπινό περιστατικό στην Ακτή με τον θάνατο του αδελφού των Τουρέ. Τέτοιου είδους περιστατικά βοηθούν μία ομάδα;
Κώστας Κατσουράνης: Αν δεν το έχεις ζήσει, δεν έχεις άποψη. Δεν ξέρω αν θα τους βοηθήσει ή αν θα τους επηρεάσει.

Υπάρχει περίπτωση να τσακωθεί κανείς, για να τσιτωθεί λίγο η ομάδα, όπως πριν την Ιαπωνία;
Κώστας Κατσουράνης: Κάτι μπορεί να γίνει. Ότι και αν έχει γίνει σε αυτό το θέμα, στην ομάδα υπάρχει καλό κλίμα. Αυτό που έγινε με τον Γιώργο και τον Γιάννη είναι άσχετο. Συμβαίνουν στις ομάδες. Έτσι πιστεύω…
Πηγή: gazzetta.gr