Αφρικανική… μαγεία

H Aλγερία επικράτησε της Ν.Κορέας με το εμφατικό 4-2 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση.

Λένε πως για όλα υπάρχει η πρώτη φορά… Η Αλγερία δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο ασιατική ομάδα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν την εμπόδισε να επικρατήσει με σκορ 4-2 της Νότιας Κορέας και να θέσει υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση, παίζοντας για δύο αποτελέσματα στο τελευταίο ματς με τη Ρωσία.
Μάλιστα, η Αλγερία έγραψε ιστορία καθώς με τα τέσσερα γκολ στο ματς έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που πετυχαίνει το συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων σε ένα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μετά το μακρινό 1982.
Το δυνατό ξεκίνημα της Αλγερίας ήταν το «κλειδί» του αγώνα, με την ομάδα του Χαλίλχοζιτς να… πιάνει από το λαιμό τους παίκτες της Νότιας Κορέας και να ανοίγει το σκορ στο 26′ με τον Σλιμανί και δύο λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματά της με δράση τον Χαλίς. Το πρώτο ημίχρονο «έκλεισε» ιδανικά για τους Αφρικανούς, καθώς ο Τζαμπού στο 38ο λεπτό διαμόρφωσε το 3-0. Στο δεύτερο μέρος, η Αλγερία ήταν πιο χαλαρή και το πλήρωσε στο ξεκίνημά του, ωστόσο το γκολ του Μπραχίμι στο 62′ έδωσε, ξανά, άλλον αέρα στην ομάδα του.
Η Νότια Κορέα πλήρωσε ουσιαστικά το πολύ κακό της πρώτο ημίχρονο, δεχόμενη δύο απανωτά γκολ και τρία συνολικά σε αυτό. Το ξεκίνημά της στο δεύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερο, κατάφερε να μειώσει σε 3-1 και 4-2, με τους Σον (50′) και Κου (72′) αντίστοιχα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει τελικά την ήττα, παρά την καλύτερη εμφάνισή της σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Πηγή: coppa.gr