Έκκληση του τμήματος σκάκι της ΑΕΚ για οικονομική ενίσχυση

Το πετυχημένο τμήμα της ΑΕΚ προχώρησε σε μία επίσημη ανακοίνωση ζητώντας ουσιαστικά την οικονομική ενίσχυση από την Ερασιτεχνική.

Τα προβλήματα του τμήματος σκάκι της “Ένωσης” δεν έχουν λυθεί παρ’ ότι υπήρξαν κάποιες θετικές ανακοινώσεις την προηγούμενη εβδομάδα, με τις οικονομικές δυσκολίες να παραμένουν εμπόδια στο δρόμο προς την επιτυχία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που ακολουθεί, το τμήμα χρειάζεται μόλις 1500 ευρώ για τη διαμονή και την διατροφή των αθλητών της στο Ρίο, για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά:

«Μέχρι σήμερα, με τη στήριξη φιλάθλων της ΑΕΚ έχουν κατατεθεί 1.400 ευρώ στους διοργανωτές των αγώνων για διαμονή και διατροφή των σκακιστών της ομάδας μας. Υπολείπονται άλλα 1.500 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας που αφορούν ΜΟΝΟ διαμονή και διατροφή σκακιστών της ΑΕΚ.

Καλούμε κυρίως τη διοίκηση του σωματείου μας, αλλά και όποιον ή όποια άλλη μπορεί, να στηρίξει το τμήμα προκειμένου οι κόποι και οι επιτυχίες σχεδόν 9 χρόνων μέχρι σήμερα, να μην πάνε χαμένοι για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας μας. Θυμίζουμε ότι και για τη φετινή αγωνιστική χρονιά δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή (οδοιπορικά) σε κάποιον από τους σκακιστές της ΑΕΚ.

Το να απαιτούμε λοιπόν από τη Διοίκηση να καλύψει λιγότερα από τα μισά ανελαστικά έξοδα μιας ομάδας (δεδομένου ότι τα έξοδα μετακίνησης τους τα χρεώνονται οι ίδιοι οι σκακιστές) που σηκώνει όσο ψηλότερα μπορεί τη σημαία της ΑΕΚ, στην Α΄ Εθνική κατηγορία ενός πνευματικού αθλήματος που έχει άλλες πέντε χαμηλότερες κατηγορίες, δεν θεωρούμε ότι είναι παράλογο.

Η Παρασκευή είναι η κρίσιμη ημέρα για τη σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ, το Σάββατο θα είναι πολύ αργά. Για κάθε επικοινωνία για στήριξη τα τηλέφωνα των εφόρων είναι Δήμος Παπαδόπουλος 6932245914, Χρήστος Πιλάλης 6974665664, Φώτης Αρμπής 6945701874».