Σάντος: «Έχουμε πια το DNA, το μυαλό μας και το σώμα μας»

Διαβάστε τι δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου, ο Φερνάντο Σάντος, για τον επικείμενο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος:

– Για τα προηγούμενα ματς: “Το παρελθόν είναι παρελθόν. Πρέπει να σκοράρουμε λοιπόν, κάτι που δεν κάναμε στα δυο πρώτα ματς. Ο βασικός μας στόχος είναι να σκοράρουμε. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο τα καλά μας στοιχεία για να κερδίσουμε”.

– Για το προηγούμενο με τη Ρωσία στο EURO:
“Η ανάμνηση της Πολωνίας είναι θετική. Η σκέψη αυτή μας γεμίζει δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Αύριο θα πάμε για να νικήσουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη νίκη”.

– Για τις σκέψεις πριν το ματς: “Υπάρχει μειονέκτημα βαθμολογικό, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να νικήσουμε. Το θέμα είναι να πάμε στις 29 Ιουνίου στο Ρεσίφε. Είμαστε πεισμωμένοι για τη νίκη”.

– Για το Μουντιάλ του 1994 όταν η Εθνική δεν σκόραρε:
“Οι επιδόσεις του 1994 ήταν κακές. Αλλά τότε χάσαμε τρεις αγώνες, σήμερα δεν ισχύει. Αύριο ελπίζω ότι θα σκοράρουμε”.

– Για το πώς θα έρθει το πολυπόθητο γκολ: “Δεν ξέρω ποιος θα βάλει το γκολ αύριο. Κάποιος θέλω να σκοράρει, το ποιος δεν έχει σημασία. Αν μπορεί να το βάλει και ο Καρνέζης, γιατί όχι. Μακάρι να το βάλει ο Καρνέζης”.

– Για την απουσία του Κατσουράνη: “Λείπει ο Κατσουράνης, ο δεύτερος αρχηγός μας. Ο πρώτος μας αρχηγός είναι ο Καραγκούνης. Όλο αρνητικά πράγματα λέτε. Τι θα πάει στραβά, τι δικαιολογίες θα πούμε. Ας σκεφτούμε θετικά και αισιόδοξα… Θα παίξουμε 11 εναντίον 11, τους ξέρουμε. Έχουμε κι εμείς δυνατά σημεία. Είμαστε σίγουροι και γεμάτοι. Είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι”.

– Για τη συμμετοχή του Μήτρογλου στην ενδεκάδα: “Δεν θα σας πω αν θα παίξει ο Μήτρογλου”.

– Για το τελευταίο βράδυ πριν το ματς:
“Θα περάσω τη βραδιά όπως τις άλλες, όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι, άντε δύο μετά το φαγητό. Και μετά θα πάω να κοιμηθώ, όπως κάνω κάθε μέρα”.

– Για τον αντίπαλο της Εθνικής: “Η Ακτή είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν πείρα, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για εμάς. Είμαστε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ξέραμε από την αρχή ότι θα παίξουμε με δυνατές ομάδες. Ξέρουμε τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να τους περιορίσουμε στα θετικά τους και να αξιοποιήσουμε τα αρνητικά τους. Αυτά λέω στους παίκτες. Ένας από τους ρόλους μου είναι να μιλάω στους παίκτες”.

– Για την τακτική της Εθνικής: “Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού εδώ και 10 χρόνια με καλά και κακά. Πήραμε ένα ευρωπαϊκό, ήμασταν παρόντες σε 4 μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε πια το DNA, το μυαλό μας και το σώμα μας”.

– Για το αν θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της Ιαπωνίας:
“Δεν θα έχω άνθρωπο στον πάγκο να μου λέει για την Ιαπωνία. Για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο. Δεν καταλαβαίνεις; Εγώ καταλαβαίνω”.