Φουρτούνης: «Δεν αποκλείω τον ΠΑΟΚ»

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενος επιστροφής στην Ελλάδα ο νεαρός μέσος

Ο Κώστας Φορτούνης φαίνεται να μην κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και μάλιστα για χάρη του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Αν θα ήθελε να βρίσκεται στην Βραζιλία: «Σίγουρα θα ήθελα να είμαι όμως δεν βγάζω καμία πίκρα. Σέβομαι όλες τις αποφάσεις του κ. Σάντος και προχωράμε”.

Που βρίσκεται αυτή την στιγμή: «Αυτή την στιγμή είμαι σπίτι μου και σε αναμονή».

Για την νίκη της Εθνικής: «Σίγουρα παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Παίξαμε το παιχνίδι μας και σε κάποιες αντεπιθέσεις χτυπήσαμε. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας τα τελευταία χρόνια, είχαμε τρία δοκάρια και η μπάλα μας δικαίωσε στο τέλος με αγχωτικό τρόπο».

Για το πέναλτι στο τέλος της αναμέτρησης: «Ο Γιώργος είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής, το κέρδισε με την εμπειρία του και μπράβο του κιόλας».

Για τα γκολ των ομάδων του Σάντος και ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα: «Είναι πολύ καλός προπονητής, θέλει η ομάδα του να παλεύει μέχρι το τέλος και όπως φαίνεται δικαιώνεται».

Για τους Σάμαρη και Χριστοδουλόπουλο: «Αυτοί οι δύο ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν τα μέγιστα. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και δικαιώθηκε ο Σάντος για τις επιλογές του. Όλοι έδωσαν το καλύτερο».

Για την Κόστα Ρίκα: «Μακάρι να γκελάρει με εμάς. Δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, αλλά έχουν κάποιους καλούς παίκτες. Έχουμε εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις ενώ δεν έχω ακούσει για κάποια επιτυχία της Κόστα Ρίκα. Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε στους “8” του Παγκοσμίου κυπέλλου».

Για το γεγονός πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, παρ’ ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ως χώρα: «Αυτό το έχει μόνο η Ελλάδα. Τα δίνουμε όλα, καταθέτουμε την ψυχή μας, παίζουμε με καρδιά και έχουμε ταλέντο που δεν έχουμε αξιοποιήσει στην Ελλάδα. Έχουμε πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και αν κάνουμε ένα μείγμα νέων με έμπειρους θα τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για το μέλλον του στην Κάιζερσλάουτερν: «Ενημέρωσα την ομάδα ότι θέλω να φύγω, ο προπονητής μου μίλησε και μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Ένας κύκλος τελειώνει. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Για την πιθανότητα να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα και αυτός είναι ένας στόχος. Δεν το αποκλείω κιόλας αλλά αν έχω μια πολύ καλή πρόταση στο εξωτερικό θα την προτιμήσω. Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει, ο κ. Σαββίδης θέλει να κάνει την ομάδα ακόμα πιο μεγάλη και είναι μια πολύ καλή προοπτική. Τις συζητήσεις με όλους τις κάνει ο μάνατζερ μου. Μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρω την απόφαση μου».

Για τον ρόλο του δικού του μάνατζερ: «Ο μάνατζερ μου, μου λέει προτάσεις και εγώ μαζί του αποφασίζω».

Για τις προτάσεις που έχει στα χέρια του: «Δεν αποκλείω καμία πρόταση, είμαι ανοιχτός και μπορεί να συζητήσω με οποιαδήποτε ομάδα».

Για το αν υπάρχει πρόταση από τον Ολυμπιακό: «Κάτι υπήρχε, τώρα δεν ξέρω».

Για το συμβόλαιο του στην Κάιζερσλαουτερν: «Έχω έναν χρόνο συμβόλαιο και πρέπει να πληρωθεί η Καιζερσλάουτερν».

Για την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του: «Είναι ένα ποσό που δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι αλλά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα. Είναι πάνω από 100.000 χιλ. ευρώ αλλά η ομάδα ξέρει πως θέλω να φύγω και μπορεί να συμφωνήσει».