Μεξικό: Ανακαλύφθηκαν 11 πτώματα στην περιοχή Σουδάδ Ιτάλγκο

Τα πτώματα έντεκα ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στην πολιτεία Μιτσουακάν μια περιοχή του δυτικού Μεξικού η οποία μαστίζεται από τη βία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι τοπικές δικαστικές αρχές. Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε λάκκους στην περιοχή Σουδάδ Ιτάλγκο στην ανατολική Μιτσουακάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια τοπική δικαστική πηγή.

Η αποσύνθεση των πτωμάτων δεν έχει ακόμη επιτρέψει την ταυτοποίηση των θυμάτων με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνά τους χωρίς να αποκλείουν και νέα μακάβρια ευρήματα.

Εν τω μεταξύ, εκατό δημοτικοί αστυνομικοί συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για «φερόμενες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και για συμμετοχή στην εξαφάνιση και τη δολοφονία ανθρώπων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ασφάλειας.

Η πολιτεία Μιτσουακάν που βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, είναι μια περιοχή κομβική για τους μεξικανούς διακινητές ναρκωτικών και προπύργιο των σημαντικότερων καρτέλ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναπτύξει χιλιάδες ομοσπονδιακούς αστυνομικούς και στρατό τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, 31 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα ράντσο στην πολιτεία Βερακρούζ, στο ανατολικό Μεξικό, όπου δραστηριοποιείται το εξαιρετικά βίαιο καρτέλ Ζέτας. Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 80.000 ανθρώπους ενώ 16.000 αγνοούνται, από τα τέλη του 2006 σύμφωνα με επίσημη έκθεση.

Πηγή:skai.gr