Αντιεξουσιαστές και Βασιλόπουλος μαζί κατά της ΑΕΚ

Οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο γήπεδο...

Εχθές σας ενημερώσαμε για την πορεία των αναρχικών-αντιεξουσιαστών με στόχο να εκφραστούν κατά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής το οποίο συμπεριλαμβάνει και τα σημαντικά άρθρα που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ, την “Αγιά Σοφιά”. Η συγκέντρωση και η πορεία έχουν προγραμματιστεί να λάβουν μέρος στη Νέα Φιλαδέλφεια την προσεχή Πέμπτη στις 3 Ιουλίου. Λίγες ώρες μετά, το “Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ” κάλεσε τον κόσμο και τους υποστηρικτές του στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα (!) με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και εκείνοι για την προσπάθεια της ΑΕΚ να φτιάξει νέο γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Συντονιστικό στηρίζεται από τον νεοεκλεγέντα  δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!
Συγκέντρωση-Πορεία
Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00
Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια
Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ»