Αποθέωση της Ελλάδας από… Ισπανό

"Παράδειγμα για τους Ισπανούς η Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μπορεί κάποιοι εντός των συνόρων να αμφιβάλλουν ακόμη για το αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι το γκολ του Σαμαρά, για το αν αυτή η Εθνική αξίζει να βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, ωστόσο, κάποιοι στο εξωτερικό έχουν διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και, μάλιστα, την τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο.

Σημειώστε, ότι όσα διαβάσετε από εδώ και κάτω είναι γραμμένα από ΙΣΠΑΝΟ σε ΙΣΠΑΝΙΚΗ ιστοσελίδα ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ την Παρασκευή (27/6)!

“Παράδειγμα για τους Ισπανούς η Ελλάδα!”

Η ισπανική ιστοσελίδα “elimparcial.es” δεν διστάζει να συγκρίνει την Εθνική μας ομάδα με αυτήν της χώρας της και να… βγάλει το καπέλο στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: “Είναι άξιο θαυμασμού να βλέπεις μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου να καταθέτουν την ψυχή τους για την αγαπημένη τους Ελλάδα. Τέτοιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών αποτελούν οι Γκέκας, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Βλέποντας τη νοοτροπία κάποιων ομάδων στο Μουντιάλ, όπως για παράδειγμα των Ισπανών, οι οποίοι δεν έδειχναν ορεξάτοι για να τρέξουν και να παλέψουν, και από την άλλη των Ελλήνων που προσπάθησαν πολύ και θυσίασαν τα πάντα, δεν γίνεται παρά να… τους βγάλουμε το καπέλο!”

“Αντιποδόσφαιρο; Λάθος…”

Όμως, η αποθέωση-δικαίωση δεν σταματά εκεί. Ο συντάκτης μπαίνει σε αγωνιστικές λεπτομέρειες καταρρίπτοντας τον μύθο που λέει ότι η Ελλάδα παίζει αντιποδόσφαιρο.

Διαβάστε τι αναφέρει: “Μπορεί το ελληνικό στυλ ποδοσφαίρου να μην είναι υποδειγματικό και… εμπορικό στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά εμπεριέχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρείται από πολλούς γνώστες του αθλήματος ως ξεπερασμένο και παρωχημένο.

Πολλοί λένε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι antifútbol. Λάθος. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που βασίζεται πλήρως στην δυναμική της άμυνα, αλλά αδυνατεί να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται.Τα παιχνίδια που έπαιξε εναντίον της Ιαπωνίας και της Ακτής Ελεφαντοστού είναι μια αντανάκλαση του τι είναι η Ελλάδα. Εναντίον της Ιαπωνίας ήταν σε θέση να κρατήσει την λευκή ισοπαλία ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και παίζοντας για πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο. Ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού έπαιξε επικά και κέρδισε με 2-1.”

“Μόνο η Ελλάδα μπορεί…”

Και συνεχίζει: “Η Ελλάδα με το “συγκεκριμένο” στυλ παιχνιδιού έχει δείξει στον κόσμο ότι δεν έχουν σημασία τα χρόνια και τα αστέρια σε μία ομάδα, αλλά ούτε και η απειρία ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι Έλληνες είναι μια συμπαγής ομάδα στην οποία δεν υπάρχουν αστέρια. Υπάρχει ένα μπλοκ Ελλήνων πολεμιστών πάνω από ονόματα. Είναι μία ομάδα που μόνο αυτή μπορεί να δώσει στους Έλληνες φιλάθλους τόσες χαρές.”

“Ελλάδα-Κόστα Ρίκα, έτοιμες για την οκτάδα”

Στο τέλος του κειμένου δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα: “Η Κόστα Ρίκα είναι η μεγάλη αποκάλυψη του Μουντιάλ και περιμένει τους Έλληνες την Κυριακή. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι του Μουντιάλ ως τώρα. Δύο ομάδες με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, αλλά γεμάτες ενθουσιασμό για να βρεθούν μεταξύ των οκτώ κορυφαίων στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι, εν ολίγοις, ομαδικότητα και ενθουσιασμός.

Πηγή: sport24.gr