Ρεχάγκελ: «Με το ίδιο θράσος»

Αυτό είδε, αυτό του άρεσε από την Εθνική μας στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού. Το αγωνιστικό της θράσος. Ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε το σύνθημα για ανάλογη εμφάνιση στο παιχνίδι των «16» με την Κόστα Ρίκα, επισημαίνοντας πως παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματά τους στον όμιλο, οι αντίπαλοι δεν είναι ανώτεροι από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Γερμανός προπονητής, με δήλωσή του στη «SportDay», αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη επί των Ιβοριανών, ανέλυσε την παρέα του Τζόελ Κάμπελ και του Μπράιαν Ρουίζ, ενώ εκθείασε για ακόμη μία φορά τον ακούραστο Γιώργο Καραγκούνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Η ομάδα είχε πολύ μεγάλο θράσος, με την καλή έννοια. Αγωνιστικό θράσος δηλαδή. Και θεωρώ ότι αν έχει το ίδιο θράσος και στον επόμενο αγώνα με την Κόστα Ρίκα, μπορεί να προχωρήσει κι άλλο στο Μουντιάλ. Εγώ την Ελλάδα την έχω πάντα στην καρδιά μου και πάντα θα την υποστηρίζω. Μου άρεσε, λοιπόν, που είδα μια τόσο καλή Εθνική ομάδα, η οποία επικράτησε πανάξια της αντιπάλου της, προκρίθηκε απόλυτα δίκαια στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έπαιξε σωστά και νίκησε».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τους Κοσταρικανούς: «Η Κόστα Ρίκα έκανε πολύ καλά πράγματα μέχρι τώρα στο παγκόσμιο. Νίκησε την Ιταλία, νίκησε την Ουρουγουάη, έφερε ισοπαλία με την Αγγλία και τερμάτισε πρώτη. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είδα, η Ελλάδα που ξέρω, σαφέστατα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Για τις εμφανίσεις του Γιώργου Καραγκούνη: «Ο Κάρα ήταν σε φοβερή κατάσταση. Αυτός όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν αλλάζει… Για άλλη μια διοργάνωση είναι οδηγός της Εθνικής ομάδας και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό».