Νικηφόρα αρχή για το σκάκι

Δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει η ΑΕΚ επί Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, στο ντεμπόυτο της Anna Warakomska με τα χρώματα της Ένωσης,

Ο «Δικέφαλος», επικράτησε για τον 1ο γύρο με σκορ 2.5-7.5 επί της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών και έτσι ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διοργάνωση της Ελλάδος.

Ντεμπούτο με τα χρώματα της ΑΕΚ έκανε η Πολωνή Warakomska Anna, η οποία επανδρώνει τη γυναικεία σκακιέρα της ομάδας.

Η κοινοτική αθλήτρια της ΑΕΚ φέρει τον διεθνή τίτλο Woman Fide Maitre (WFM).

Eπίσης, την πρώτη τους εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα έκαναν οι Σταυρούλα Αγριοπούλου, Μαρίνα Γκίκα, Βασίλης Γκίκας και Χρήστος Κράλλης.

Στα του ματς, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει επί των Αχαιών. Συγκεκριμένα, η Ένωση πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ, το οποίο διατήρησε εύκολα έως το τέλος. Συνολικά, στις δέκα σκακιέρες, η ΑΕΚ πέτυχε 7 νίκες (Καλέσης, Μουτούσης, Γρηγοριάδης Αλεξανδρος, Warakomska, Αγριοπούλου, Γρηγοριάδης Μιχαήλ, Κράλλης), έκανε 1 ισοπαλία (Γκίκας) και 2 ήττες (Μίχος, Γκίκα).

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, ήταν η παρουσία στην αντίπαλη ομάδα της Παχάκη, η οποία αγωνίστηκε για 4 χρόνια με τα χρώματα της ΑΕΚ και είχε σημαντική συμβολή στην άνοδο, αλλά και στην σταθεροποίηση της ομάδας στην Α” Εθνική.

Το πρωτάθλημα της Α” Εθνικής, θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας, από 28 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου.

Τώρα, Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ, για τον 2ο γύρο (Κυριακή 29/6, 09:30 πμ), θα είναι ο ΣΟ Ηρακλείου.