Άστατος ο καιρός και σήμερα

Με αναποφάσιστο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού αύριο Δευτέρα προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια της χώρας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αττική
Γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με βελτίωση από το βράδυ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές και στη Θεσσαλία είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr