Ανακοίνωση της «Original 21»

H «Original 21» ξεκαθαρίζει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !

Αυτό το σύνθημα που βγαίνει εδώ και 11 χρόνια από τα χείλη μας, μέσα από την καρδιά μας, είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα .

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στον ίδιο ακριβώς χώρο που μας τον άφησαν οι πρόσφυγες παππούδες μας, στον ίδιο ακριβώς χώρο που θα τον βρουν αύριο τα παιδιά μας.

Ένα γήπεδο που θα στεγάσει τα όνειρα χιλιάδων Eνωσιτών, ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου.

Ένα γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα γήπεδο όπως ονειρευόμαστε, κόσμημα για την ομάδα μας και για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Με απόλυτο σεβασμό στην πόλη, μέσα σε όρους πολεοδομικούς, με σεβασμό στον κοινωνικό ιστό της πόλης, χωρίς εμπορικές χρήσεις. Ένα τέτοιο γήπεδο ονειρευόμαστε ΟΛΟΙ !!

Και κάπου εκεί εμφανίζεται ένας «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» δήμαρχος και με δηλώσεις του στρέφεται εναντίον αυτού του ονείρου. (γιατί άραγε;)

Το ρόλο του «δυναμικού κομματιού» αυτής της αντίδρασης ανέλαβε το στέκι ΣΤΡΟΥΓΚΑ και η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ που τεχνηέντως (ξανά γιατί άραγε;) συνέδεσαν το ρυθμιστικό που μιλάει για όλη την Ελλάδα (άρθρο 82) με το γήπεδο της ΑΕΚ (άρθρο 81). Άρθρα που ΞΕΚΑΘΑΡΑ μεταξύ τους ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ !

Στης 29 Μαΐου 2014 λοιπόν, πολίτες συγκεντρώνονται στο πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας να συζητήσουν για το ρυθμιστικό και για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σαν ORIGINAL λοιπόν βρεθήκαμε εκεί και ξεκαθαρίσαμε στους παρευρισκόμενους (γύρω στους 30) την πάγια θέση μας υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ (άρθρο 81). Συνομιλήσαμε μαζί τους για πολύ ώρα προσπαθώντας να τους δώσουμε να καταλάβουν το αυτονόητο : ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Είμαστε εναντίον του άρθρου 82 και όσων αυτό περιέχει.

Με μεγάλη έκπληξη την επόμενη μέρα διαβάσαμε δημοσίευση της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ που μας έλεγε μπράβους, ιδιωτικούς στρατούς του προέδρου και φασίστες. Εκφράσεις που μας γέμισαν λύπη, πικρία αλλά και θυμό. Εκφράσεις που δεν αρμόζουν στην ιστορία αλλά και την ταυτότητα της ORIGINAL 21 .

Μετά από αυτά ξαναδιοργανώνουν συγκέντρωση για την 19η Ιουνίου, εκ νέου για το ρυθμιστικό και ενάντια στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Θέλοντας να μην ρίξουμε λάδι στην φωτιά, βγάζουμε ανακοίνωση στις 17 Ιουνίου που ΞΑΝΑΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ την θέση μας και γραπτώς πλέον :

«Τασσόμαστε ψυχή κ σώματι υπέρ της ανέγερσης του σπιτιού μας στο χώρο που ανήκει στην ΑΕΚΑΡΑ μας και μόνο και θα βοηθήσουμε με ΟΛΕΣ μας τις δυνάμεις για να γίνει μετά από 11 χρόνια προσφυγιάς το όνειρό μας πραγματικότητα (άρθρο 81) . Σε αυτό είμαστε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ… Όσον αφορά άλλες δραστηριότητες, βλέψεις, σχέδια, δουλειές διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών ανά την επικράτεια (άρθρο 82), φυσικά και είμαστε κάθετα αντίθετοι, αρνητικοί και ενίοτε στο πλευρό όσων αντιστέκονται σε τέτοιες βλέψεις.

ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ !!

Την απάντηση την πήραμε πάλι μέσω της ΚΟΝΤΡΑΣ την επόμενη ακριβώς μέρα. Πάλι μπράβοι, πάλι ιδιωτικός στρατός, πάλι μισθοφόροι. Μιλάνε πλέον ξεκάθαρα εναντίον του γηπέδου. Παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από την ανακοίνωσή τους :

“Όμως, ας μην εφησυχάζουν, γιατί και αυτή η παράνομη διαδικασία του άρθρου 81 θα ελεγχθεί από το ΣτΕ, ας μην έχουν καμιά αμφιβολία γι’ αυτό”.

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Υπεύθυνοι δεν είμαστε εμείς. Στις 20 Ιουνίου διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κόσμος της ΑΕΚ βράζει. Το λόγο που βράζει κρίνετέ τον όσοι διαβάζετε αυτή την ανακοίνωση με βάση τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί.

Κάπου εκεί λοιπόν έρχεται και το δικό μας ΛΑΘΟΣ.

Λάθος που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας.

Λάθος που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τον απλό κόσμο.

Λάθος που δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε μέλη της ORIGINAL.

Λάθος μας που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την επίθεση σε έναν άδειο κοινωνικό χώρο.

Ένα λάθος που έκανε να γελάνε τα ζώα που πριν μια βδομάδα μας γέμιζαν χημικά στην Κυψέλη.

Ένα λάθος το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για δικούς τους σκοπούς φασιστικά site.

Σε αυτούς τους φασίστες δηλώνουμε απερίφραστα πως η ORIGINAL 21 δεν θα παίξει το πολιτικό παιχνίδι που επιδιώκουν.

Η πόρτα της ΟRIGINAL ήταν , είναι και θα είναι πάντα κλειστή για εσάς και τις ναζιστικές ιδέες σας.
Ιδέες που δεν αρμόζουν στις προσφυγικές ρίζες της ΑΕΚ.

ΥΓ: Την Πέμπτη Θα είμαστε όλοι εκεί.

ORIGINAL 21»