Τοροσίδης: «Θέλαμε πολύ την πρόκριση»

Την πίκρα του για την ευκαιρία που χάθηκε τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Έλληνας διεθνής, σε συνέντευξη του τόνισε τη χαρά που ήθελαν να δώσουν όλοι οι παίκτες στη χώρα μας, ενώ σχολίασε και το «αντίο» του Γιώργου Καραγκούνη από την Εθνική.

Αναλυτικά:

«Δώσαμε μια χαρά στον κόσμο. Το θέλαμε πολύ. Σε μένα μένει μια πίκρα, για την χαρά που δεν δώσαμε στον κόσμο σήμερα, αλλά και για την μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε. Ο κόσμος ήθελε να δει την ομάδα στους “8”. Δεν τα καταφέραμε, είδαν όμως ότι το θέλουμε πολύ. Ήμασταν καλύτεροι και οι Κοσταρικανοί προσπάθησαν αρκετά για να στείλουν το ματς στα πέναλτι.

Αυτή η ομάδα θέλει δουλειά και ψυχή. Όλοι οι Έλληνες αυτό θέλουν να βλέπουν. Αυτές οι στιγμές είναι πάντα δύσκολες, ειδικά όταν έρχονται μετά από μια τέτοια ήττα. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να καλύψουν το κενό. Όλοι μπορούν να αντικατασταθούν. Δεν το λέω φυσικά για τον Γιώργο, είναι κάτι που πρέπει να ισχύει πάντα.

Τα παιδιά που θα έρθουν θα αναλάβουν μεγάλες ευθύνες. Αυτή η ομάδα είναι μεγάλη, όλοι πλέον έχουν απαιτήσεις. Το Μουντιάλ όμως τελείωσε για εμάς και πρέπει να κοιτάξουμε τη νέα σελίδα που ανοίγει από Σεπτέμβρη.

Όσον αφορά το στιλ ποδοσφαίρου της Ελλάδας υποστήριξε:

«Μια ομάδα δεν αλλάζει μέσα σε μια χρονιά. Θυμόμαστε όλοι πως ήταν το ποδόσφαιρό μας πριν το 2004. Έχουμε αποδείξει πλέον ότι μπορούμε να παίξουμε μπάλα. Ακόμα και στα μπαράζ, όχι μόνο στα ματς του Μουντιάλ. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, σε όλα τα ματς. Ακόμα και σ’ αυτό με την Κολομβία, παρότι χάσαμε, είχαμε ευκαιρίες».

Σχετικά με την συνέχεια στην πορεία της Εθνικής:

«Η εθνική είναι μια ομάδα. Ασχέτως αν υπάρχουν επικριτές, δεν γίνεται να είμαστε παντού αρεστοί. Αυτό που φαίνεται στο γήπεδο είναι ότι είμαστε ομάδα, μια οικογένεια και έτσι πρέπει να μείνει. Με αρχή το Euro 2016 και την πρεμιέρα με τη Ρουμανία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».