Άναψε… φωτιές στη Football League η ΑΕΚ

Η συμφωνία της ΑΕΚ με τον ΟΤΕ ΤV, άναψε... φωτιές στο σημερινό Δ.Σ. της Football League.

Η οριστική συμφωνία της ΑΕΚ με τον OTE ΤV, σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας για τη νέα σεζόν, όπως σας ενημέρωσε από εχθές το AEKnea.gr, έχουν ανάψει… φωτιές στη Football League.

Η Ένωση θέλοντας να αποκομίσει περισσότερα οικονομικά οφέλη, όπως ήταν προφανές υπέγραψε ξεχωριστό συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι, ξεχωριστά από την κεντρική διαχείριση, γεγονός που δεν άρεσε στις υπόλοιπες ομάδες.

Το συγκεκριμένο θέμα σχολιάστηκε εκτενώς στο σημερινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το χθεσινό μας ρεπορτάζ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του «a-sports.gr», οι υπόλοιποι σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του a-sports για το θέμα:

«Πυρ και μανία… Μόνο αδιάφορα δεν σφύριξαν οι ομάδες της Β’ Εθνικής στα περί ξεχωριστού τηλεοπτικού συμβολαίου της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα. Η συγκεκριμένη φημολογία άναψε φωτιές κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Β’ Εθνικής την Τρίτη (1/7).

Κι αυτό καθώς πολλές ομάδες διεμήνυσαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. «Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, υπάρχει κεντρική διαχείριση μέσα στην οποία υποχρεωτικά θα μπει και η ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε ότι η ΑΕΚ θα πάρει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μόνη της 2 και 3 εκ. ευρώ όταν οι ομάδες της κατηγορίας λιμοκτονούν και στην καλύτερη περίπτωση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το ανώτατο ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος είναι 300.000-350.000 ευρώ», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες, που ακούστηκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων σύμφωνα με τις πληροφορίες του a-sports.gr.

Είναι πάντως γεγονός ότι βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών στην Ένωση της Β’ Εθνικής όλες οι ομάδες υποχρεωτικά μπαίνουν σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ένας προαπαιτούμενος όρος, που συνυπογράφουν οι πάντες προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να συνάψει χορηγική σύμβαση με οποιονδήποτε πέρα των τηλεοπτικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ επί παραδείγματι μπορεί να εισπράξει επιπλέον χρήματα υπό μορφή χορηγίας χωρίς περιορισμούς.

Τμήμα μάρκετινγκ και ψάξιμο για στοίχημα

Στην Ένωση Β’ Εθνικής πάντως, αναμένεται να προχωρήσουν σε διάφορες αλλαγές, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ

Από εκεί και πέρα, στο Δ.Σ. ειπώθηκε ότι αν δεν βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ, που να ικανοποιεί τις ομάδες, δεν αποκλείεται να κινηθούν στην αγορά για να ψάξουν να βρουν χορηγικά προγράμματα από άλλες εταιρείες στοιχηματισμού».