Διαψεύδει Σάντος ο Σαρρής!

O πρόεδρος της ΕΠΟ, υποστηρίζει πως η απόφαση να αποχωρήσει ο Σάντος νωρίτερα από τη Βραζιλία, άνηκε στον ίδιο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε επιτυχημένα για την Εθνική μας ομάδα, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στην δεύτερη φάση και αυτό από μόνο του συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εντούτοις, το αλαλούμ με τον Φερνάντο Σάντος έχει προκαλέσει μια σύγχυση, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή να μιλάει στο Sport24.gr κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην χώρα μας και να αναφέρει την δική του εκδοχή για το γεγονός της γρήγορης φυγής του Πορτογάλου κόουτς.

Αφού αρχικά αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, λέγοντας πως “τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και μας μένει και μια πίκρα, διότι αποκλειστήκαμε με αυτό τον τρόπο από τους οκτώ”, στην συνέχεια μίλησε για θέμα με τον Φερνάντο Σάντος:

Νομίζω ότι διογκώθηκε. Νομίζω ότι η απόφαση του κυρίου Σάντος να φύγει αμέσως μετά τα παιχνίδια, ήταν πριν πάμε στο Μουντιάλ. Και αυτό είχε γίνει και στο παιχνίδι με την Ακτή. Υπήρχαν εισιτήρια για τους τρεις Πορτογάλους να φύγουν για Λισαβόνα, διότι υπήρχε απευθείας πτήση και εγώ πληροφορήθηκα ότι φεύγει εκείνη την στιγμή, όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Νόμιζα ότι θα φύγει μετά από μερικές ώρες. Αλλά επειδή έγινε παράταση και πέναλτι, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και αυτό φάνηκε λίγο περίεργο. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, ούτε κανένα πρόβλημα”.

Και εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων, μιας και ο ίδιος ο Πορτογάλος κόουτς ανέφερε κάτι διαφορετικό στη ΝΕΡΙΤ, υποστηρίζοντας πως “ήθελα να γυρίσω με τους παίκτες, αλλά το εισιτήριο το έκλεισε η ΕΠΟ. Με ενημέρωσαν πως υπήρχαν συγκεκριμένα εισιτήρια για μένα. Εγώ ήθελα να μείνω με την ομάδα αλλά είχαν κλειστεί ήδη τα εισιτήρια και έπρεπε να φύγω νωρίτερα”.

Ο μεν πρόεδρος της ΕΠΟ είπε στο Sport24.gr ότι ήταν μια ειλημμένη απόφαση του Φερνάντο Σάντος πριν καν φύγει η ομάδα για το Μουντιάλ, με τον Πορτογάλο προπονητή να αναφέρει πως ήθελε να μείνει, αλλά έφυγε επειδή είχαν βγει τα εισιτήρια.
Εξάλλου, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, μας ανέφερε για την επόμενη μέρα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο: “Εμείς ήδη έχουμε σχεδιάσει την επόμενη ημέρα σαν Ομοσπονδία. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει από το 2004 και μετά ότι υπάρχουν σωστές βάσεις, υπάρχουν σωστές Υποδομές και η επόμενη ημέρα ίσως να είναι και καλύτερη”.

Τέλος, έριξε το… μπαλάκι για το νέο προπονητικό και στην Πολιτεία, προκειμένου να βοηθήσει να λυθεί το θέμα, τονίζοντας: “Νομίζω ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να βοηθήσει και η Πολιτεία να βρει ένα μόνιμο σπίτι η Εθνική ομάδα”.

Η Ομοσπονδία κοιτάζει πλέον το “αύριο” της ομάδας, το οποίο θα βρει την Εθνική ομάδα με ένα νέο προπονητή στον πάγκο της. Ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί παρελθόν πλέον, ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη τετραετή θητεία του, απλά υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με την φυγή, μιας και υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο γεγονός ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Πηγή: sport24.gr