Ήττα – ΣΟΚ για την ΑΕΚ…

"Καταστροφική" ήττα για την σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ.

Την ήττα με 6.5-3.5 γνώρισε η “Ένωση” στον έκτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκάκι από τον ΝΟ Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ». Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οδηγεί το τμήμα στον υποβιβασμό και στον Προκριματικό Όμιλο Αττικής (ΠΟΑ) για την σεζόν 2015, έτσι ώστε να διεκδικήσει την επάνοδό της στην πρώτη κατηγορία για το ίδιο έτος.

Παρ’ ότι χθες μας είχε αφήσει να ελπίζουμε στην αγωνιστική επιστροφή της ομάδος, η ΑΕΚ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έχασε αρκετά εύκολα από έναν ισάξιο (στα “χαρτιά) αντίπαλο. Οι πέντε πρώτες σκακιέρες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, μιας και η ομάδα της Μεσσηνίας επικράτησε με το επιμέρους σκορ 4-1. Στις μικρές σκακιέρες το σκορ έληξε 2.5-2.5.

Οι Αζναουρίδης και Γρηγοριάδης Μιχαήλ συγκέντρωσαν τις νίκες για την ομάδα, με τους Καλέσης, Γρηγοριάδης Αλέξανδρος και Αγριοπούλου να αποσπούν ισοπαλίες και τους Μουτούσης, Μίχος, Warakomska και Γιάννη και Μαρίνα Γκίκα να χάνουν τις δικές τους “μάχες”.

Η ομάδα βρίσκεται πλέον στην 26η θέση της κατάταξης, με μόλις 4 βαθμούς σε 6 αγώνες (2 νίκες και 4 ήττες) και μόνο μ’ ένα τεράστιο θα παραμείνει στην Α” Εθνική.