Ο καιρός την Παρασκευή 4/7/2014

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε όλη σχεδόν τη χώρα, όμως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία, προβλέπονται σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία αναμένεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 14 έως 28 με 30 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα έχουμε καθαρός ουρανός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ο καιρός το πρωί προβλέπεται αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα υπάρχουν κατά τόπους λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά και πολύς αέρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη βόρεια Κρήτη έως τους 28 βαθμούς και στη νότια μέχρι τους 31.

Στο Καστελλόριζο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης.

Στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες αναμένονται, αίθριος καιρός και βοριάδες 6 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικότερα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σημειώνοντας πτώση κατά 2 τουλάχιστον βαθμούς , δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βοριάδες 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Πηγή: alphatv.gr