Χρηστίδης: «Ο Κρουλ είχε την στιγμή του, όπως κάθε παίκτης»

Ο κιτρινόμαυρος ήρωας του θριάμβου επί της QPR θυμάται τη ν δική του ιστορία και την συγκρίνει με την χθεσινή εμφάνιση του Κρουλ

Και όμως, η χθεσινή μεγάλη απόφαση του Λούις Φαν Χααλ να αποσύρει τον βασικό τερματοφύλακα της Ολλανδίας και να τον αντικαταστήσει με τον δεύτερο λίγο πριν την ολοκλήρωση της παράτασης για χάρη των πέναλτι έχει ξαναγίνει. Ήταν 16 Μαρτίου 1977 και η βραδιά του “έπους” της ΑΕΚ απέναντι στην αγγλική ΚΠΡ όταν ο προπονητής της “Ένωσης” Φράντισεκ Φάντροκ είχε αποσύρει τον Στεργιούδα για να βάλει τον Χρηστίδη. Μία απόφαση που έστειλε τον δικέφαλο στην επόμενη φάση γράφοντας ουσιαστικά ιστορία.

Ο “πεναλτάκιας” Νίκος Χρηστίδης  έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο coppa.gr με πολλές αναμνήσεις αλλά και … συγκρίσεις ανάμεσα στον Τιμ Κρουλ και τον ίδιο σ’ ότι αφορά της αποφάσεις των προπονητών.

«Και ξέρετε γιατί 2,5 λεπτά πριν και όχι όπως στο παιχνίδι της Ολλανδίας που η αλλαγή έγινε απολύτως μελετημένα στο 119`;Διότι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τότε υπήρχαν δύο χρονόμετρα. Το ένα πήγαινε πιο μπροστά. Για να μην γίνει, λοιπόν, καμία στραβή και λήξει ο διαιτητής το παιχνίδι προτού γίνει η αλλαγή, γιατί μετά τη λήξη της παράτασης δεν θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή, ο Φάντροκ την έκανε στο 117,5`».

Για το αν τον είχε προετοιμάσει ο Φάντροκ σ’ ότι αφορά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

«Όχι. Τουλάχιστον δεν είχε πει τίποτα την παραμονή ή την ημέρα του αγώνα. Αλλά είχε ειπωθεί πριν καιρό. Συγκεκριμένα, δύο μήνες πριν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο. Μου είχαν πει ότι αν το ματς πάει στα πέναλτι, θα μπω εγώ. Τελικά τότε δεν χρειάστηκε, είχαμε χάσει έναν πέναλτι δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και αποκλειστήκαμε. Σε εκείνη την εκπληκτική πορεία που κάναμε μέχρι τους 4 του UEFA, όποτε είχαμε αγώνα ρεβάνς κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι. Εγώ που θεωρούσα την προπόνηση ιερότερη και από αγώνα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Στα πέναλτι, λοιπόν, είχα πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Φάντροκ ερχόταν πίσω από την εστία και με παρακολουθούσε. Κατάλαβα τότε ότι είχα κεντρίσει το ενδιαφέρον του προπονητή. Περίμενα, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ευκαιρία μου. Μου το είπαν στο ημίχρονο της παράτασης. Αλλά είχα αρχίσει να το καταλαβαίνω. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έπαιζε με ενοχλήσεις στα τελευταία λεπτά. Αλλά του είπαν να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, για να μην σπαταλήσουν την τελευταία αλλαγή. Τότε είχα αρχίσει να σιγουρεύομαι ότι θα μπω. Και να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τη στιγμή. Αγωνιστικά δεν είχα κανένα άγχος, ένιωθα έτοιμος. Εμένα ο Λάκης Στεργιούδας μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ημασταν πολύ δεμένη οικογένεια τότε στην ΑΕΚ. Και στο τέλος μου έδωσε τα συγχαρητήρια. Για την ακρίβεια γίναμε όλοι ένα σώμα. Πρώτα με τον κόσμο και μετά όλοι μαζί. Ο Κρουλ είχε τη στιγμή του. Όπως κάθε παίκτης. Απλώς εγώ χαίρομαι που η δική μου συνδέθηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ΑΕΚ».