Ανακοίνωση και η… «Στρούγκα»

Όλα τα' χαμε η "Στρούγκα" μας έλειπε..

Από την στιγμή που εκφράστηκαν όλοι για την συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης καιρός να ρίξει και μία ανακοίνωση ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “Στρούγκα” στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«To ποτάμι των διαδηλωτών που πλημμύρισε τους δρόμους της γειτονιάς την Πέμπτη 03/07 έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση σε όσους μιλούσαν για «μαρτυρικά απογεύματα» και κινδυνολογούσαν «για τις οδυνηρές συνέπειες μια τυφλής και άλογης σύγκρουσης που επικρέμαται πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια». Στους τελευταίους ανήκει άλλωστε και η ευθύνη για τα κλειστά μαγαζιά, τις κλούβες των ΜΑΤ και το κλίμα τρόμου που καλλιεργήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην πόλη.

Από την πλευρά μας διαβεβαιώναμε τους κατοίκους ότι πράγματι την Πέμπτη θα είμαστε χιλιάδες και πως αυτή η αριθμητική υπεροπλία θα διασφαλίσει τους όρους για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο και τις καταστροφικές επιπτώσεις του για την πόλη μας και το στολίδι της, το Αλσος. Παρά το κλίμα εκφοβισμού, πολλοί κάτοικοι της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αψήφησαν τις Κασσάνδρες και βρέθηκαν μαζί μας την Πέμπτη γιατί στ΄ αλήθεια σκέφτονται και νοιάζονται την πόλη τους.

Εκεί ήταν και ο κόσμος της αλληλεγγύης, του αγώνα και της αντίστασης, που έστειλε δυνατό μήνυμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις εμπροσθοφυλακές του. Και ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Στην υπεράσπιση και την περιφρούρηση της κατάληψης από την επίθεση των τραμπούκων το βράδυ της Παρασκευής 20/06, στις εργασίες αποκατάστασης, στη διάδοση της πορείας, στο δρόμο.

Με όπλο την αλληλεγγύη θα συνεχίσουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των κυρίαρχων που επιχειρούν να αλώσουν τις ζωές μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΑ»