Μόνο νίκη στον πρώτο «τελικό»

Η ΑΕΚ φιλοξενείται το απόγευμα από τον Φιλαθλητικό σε ένα ματς στο οποίο μοναδικός στόχος είναι η νίκη.

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Το απόγευμα η Ένωση αντιμετωπίζει τον Φιλαθλητικό σε έναν αγώνα που αναζητεί μόνο τη νίκη.

Σε περίπτωση φύγει ο Δικέφαλος με το ροζ φύλλο από του Ζωγράφου θα χρειάζεται τουλάχιστον άλλη μία επιτυχία για να οριστικοποίηση την άνοδό του στην Α1.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου αφού οι ιθύνοντες του Φιλαθλητικού δεν έδωσαν εισιτήρια υπό το φόβο επεισοδίων.

Ο Στέφαν Νίκολιτς δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι μιας και συνεχίζει τη θεραπεία του ενώ ο Γιώργος Δέσπος υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με τον Κόροιβο την περασμένη εβδομάδα και είναι αμφίβολος.

Οι υπόλοιποι αθλητές της ΑΕΚ είναι πάντως, στην διάθεση του Βαγγέλη Ζιάγκου. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο σημείο κλειδί το σημερινού ματς.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, που διαθέτει ιδιαίτερο τρόπο ανάπτυξης και την δική της αγωνιστική ταυτότητα. Δεδομένου ότι ο αγώνας είναι καθοριστικός και για τον αντίπαλο, άρα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κερδίσει, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τελικές αποφάσεις με σύνεση και καθαρό μυαλό» είπε ο Έλληνας τεχνικός στο ebasket.gr.

Επίσης, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης μίλησε με τη σειρά του για τον αγώνα με τον Φιλαθλητικό στην επίσημη σελίδα Facebook της Ένωσης και τόνισε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστή σοβαρή απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καίγεται» για βαθμούς.

«Παίζουμε με μία ομάδα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη στο γήπεδο της. Ο Φιλαθλητικός είναι μια ομάδα ικανή να κάνει ζημιές στον οποιοδήποτε αντίπαλο ανεξαρτήτου βαθμολογικής θέσης. Αν την υποτιμήσεις έχει ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, παίζει με πολύ ενέργεια στο παρκέ και άναρχο στυλ, ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε άμυνα και επίθεση. Να αντιπαρατάξουμε ενέργεια και μυαλό. Επίσης, ο Φιλαθλητικός καίγεται για βαθμούς για να σωθεί όπως και εμείς θέλουμε τη νίκη για να έχουμε το αβαντάζ της πρώτης θέσης στην βαθμολογία. Ελπίζω να βγάλουμε όλα αυτά στο παρκέ και να βγούμε νικητές από αυτό το δύσκολο παιχνίδι» είπε ο Γκιζόγιαννης.