Ταρνατόρος: “Δεν θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ”

O πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της ΑΕΚ, στο νέο πρωτάθλημα.

Σίγουρος ότι η ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ότι αφορά τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, μιλώντας στον Arena FM της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε η Παναχαϊκή, να συμμετάσχει με wild card στην Α1 Εθνική βόλεϊ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ταρνατόρος δήλωσε:

Για το αίτημα της Παναχαϊκής και το εάν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί wild card, ο Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί αλλά θέλει, αυστηρά κριτήρια αλλά και μια κενή θέση. Αν μια ομάδα της Α1 δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ έχει το δικαίωμα να επιλέξει, να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό και να κρίνει η ΕΣΑΠ αν μια από αυτές τις ομάδες έχει τα κριτήρια να συμμετέχει. Μετά βέβαια θα έχει και τον λόγο η ομοσπονδία. Εμείς θα κάνουμε την εισήγηση. Το μοναδικό αίτημα που έχει γίνει ήταν της Παναχαϊκής. Η Παναχαϊκή ζήτησε πως σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα θέλει να συμμετέχει με την μορφή της wild card. Δεν θα μπούμε καν σε έλεγχο αν μπορούν όλες οι ομάδες να κατέβουν στο πρωτάθλημα».
Για το αν θα μπορέσoυν να συμμετέχουν ομάδες με προβλήματα :«Εγινε μια ανάλυση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των ομάδων. Οι οφειλές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αδειοδότηση είναι σχετικά μικρές. Ο Αρης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που έχουν κάποια προβλήματα θα έχουν βρει τις λύσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν».


Για την περίπτωση του Ηρακλή: 
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του Ηρακλή στο βόλεϊ. Υπήρξαν όμως πολλά διοικητικά προβλήματα αλλά και το νομικό που παραμένει ακόμα. Οσο γνωρίζω έχει προβλήματα με το φορολογικό μητρώο, την εφορία και τον ΙΚΑ αλλά και μια κατάσχεση από την ΕΣΑΠ ύψους 22 εκ. ευρώ. Ο Ηρακλής παρόλο που αγωνιστικά είναι μια ομάδα με τεραστία συνεισφορά στην προώθηση του βόλεϊ, αν δεν βρει λύσεις δεν μπορεί να έρθει στην Α1. Σε εμάς δεν έχει έρθει καμία επιστολή ούτε από Γ.Σ ούτε από ΑΣ για μια wild card που ακούγεται».