Μαντούρο: «Να μάθουμε από τα λάθη μας»

Διαβάστε τι είπε ο αθλητής του ΠΑΟΚ για τους στόχος της επόμενης σαιζόν αλλά και για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα SPORTDAY, ο Ολλανδός αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ, Χέντβιχες Μαντούρο:

– Το πρώτο διάστημα σου στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο. Φέτος τι περιμένεις;

“Η περσινή ήταν πράγματι δύσκολη χρονιά. Φέτος νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Ο προπονητής μας έχει μιλήσει πολλές φορές για το τι σημαίνει να είμαστε ένα σωστό γκρουπ”.

– Ο δικός σου φετινός στόχος;

“Θέλω να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα και σαφώς πρέπει να εντυπωσιάσουμε και στην Ευρώπη. Αυτό οφείλει κάθε ελληνική ομάδα. Εγώ θέλω να προσφέρω πολλά και ειδικά με την εμπειρία μου να βοηθήσω τους πολλούς νέους παίκτες που έχει η ομάδα”.

– Γιατί πέρυσι δεν έδειξες την αξία σου;

“Ήρθα από τη Σεβίλλη που δεν έπαιζα λόγω απόφασης που δεν ήταν του προπονητή. Δεν έκανα καλή προετοιμασία και όταν στον ΠΑΟΚ μπήκα να αγωνιστώ σε πολλά ματς μαζί βγήκε τραυματισμός. Τώρα ξεκίνησα καλά και είμαι πολύ καλύτερα από φυσική κατάσταση”.

– Σε μικρό διάστημα πέρυσι έζησες πολλά στον ΠΑΟΚ. Φέτος ξεκινάτε πολύ διαφορετικά με χαμηλούς τόνους. Πώς το ζεις όλο αυτό;

“Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Και εμείς θέλαμε το Κύπελλο και το θέλουμε πάλι φέτος. Τώρα έχουμε πολλούς νέους παίκτες που πρέπει να δείξουν στον προπονητή ότι αξίζουν. Δεν είναι κακό να εμπιστεύεσαι τους νέους. Πολλές φορές είναι καλύτερο να έχεις νέους από το να αγοράσεις κάποιους παίκτες. Φυσικά, αυτό είναι θέμα του συλλόγου για να κρίνει τι πρέπει να γίνει”.

– Από όλα όσα έζησες πέρυσι στην Ελλάδα τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

“Η δομή είναι αρκετά καλή. Η διαιτησία είναι πάντα ένα θέμα, ακόμα και στο Μουντιάλ. Ας μην κοιτάμε τόσο τη διαιτησία και ας παίξουμε μπάλα. Εντύπωση μου έκανε ο φανατισμός που επικρατεί ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια όπως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει και πιστέψτε με έχω αρκετές εμπειρίες. Το πρωτάθλημα πάντως είναι καλό και έρχονται αρκετοί καλοί παίκτες. Πρέπει και στην Ευρώπη να δείξουμε πράγματα για να μας βλέπουν ακόμη πιο θετικά”.

– Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες από την ομάδα όπως οι Λίνο, Βούκιτς, Κατσουράνης, Λάζαρ, Στοχ, Λούκας και άλλοι;

“Ήταν σημαντικοί και ποιοτικοί παίκτες. Τώρα πρέπει να χτίσουμε κάτι άλλο και αυτό δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή από όλους”.

– Ποια η άποψη σου για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ όπως τον έχεις γνωρίσει;

“Έχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο, χαράσσει μια γραμμή και έχω μόνο καλά λόγια να πω”.

– Το μήνυμα σου σε έναν οπαδό του ΠΑΟΚ που ίσως να ανησυχεί για το ότι η ομάδα έχασε παίκτες και δεν έχει κάνει πολλές μεταγραφές.

“Έχουμε τους πιο φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα και έχουμε ευθύνη να τους κάνουμε χαρούμενους. Να μας βοηθούν σε καλές και κακές στιγμές. Έχουμε νέα ομάδα και θέλουμε στήριξη”.