Σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια

Για να διασωθεί η επιχειρηματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε πράσινο φως για τον χειρισμό οφειλών των επιχειρήσεων ώστε να διευκολύνονται οι διαδικασίες εξυγίανσής τους.

Κινητοποιείται η κυβέρνηση για να προλάβει να εξουδετερώσει τη βόμβα των «κόκκινων» δανείων προτού αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, με στόχο από το φθινόπωρο να αρχίσει να λύνεται ο γόρδιος δεσμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης στη σύνταξη ενός κώδικα για τον εξωδικαστικό διακανονισμό των επιχειρηματικών δανείων. Ο κώδικας, που θα είναι έτοιμος το φθινόπωρο, θα προβλέπει τα κριτήρια για να γίνει αναδιάρθρωση του δανεισμού μιας επιχείρησης, καθώς και τα μοντέλα που μπορεί να εφαρμοστούν και τα οποία θα προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες της κάθε εταιρείας.