Πιθανότητα για έντονα τοπικά φαινόμενα

Έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες κυρίως στα ηπειρωτικά διαμερίσματα της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 15/7 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην Κεντρική και Βόρειοδυτική χώρα και κατά τόπους στο Ιόνιο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και τμήματα του Βόρειου και Δυτικού Αιγαίου. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Την Τετάρτη 16/7 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και πιθανόν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά ισχυρά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα δωθούν με νεώτερη ανακοίνωση. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή: meteo.gr