“Τρομοκρατική ενέργεια η συντριβή του αεροπλάνου”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, αναφορικά με τη συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, πιστεύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία οφείλεται σε «τρομοκρατική ενέργεια», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

«Ο Ποροσένκο πιστεύει το εξής για το αεροπλάνο που κατερρίφθη: δεν ήταν ατύχημα, ούτε καταστροφή, αλλά τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο Σβιάτοσλαβ Τσεγκόλκο.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος είχε επισημάνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές ικανές να πλήξουν στόχους σε μεγάλο υψόμετρο, απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες των ανταρτών ότι το Μπόινγκ καταρρίφθηκε από τον ουκρανικό στρατό.

Στον τόπο της τραγωδίας, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, έχουν ήδη φτάσει άνδρες των δυνάμεων των φιλορώσων ανταρτών καθώς και πυροσβέστες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν πολλά πτώματα, αποσκευές και συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και την ουρά του αεροσκάφους με το λογότυπο της μαλαισιανής εταιρείας.

Πηγή: newsbeast.gr