Μουχίκα: «Ο Σουάρες χρειάζεται υποστήριξη από ψυχίατρο»

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, υποστήριξε πως ο Λουίς Σουάρες χρειάζεται υποστήριξη από ψυχίατρο.

Ο Χοσέ Μουχίκα, σε δηλώσεις του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Folha de Sao Paulo», κατέκρινε τη FIFA για την τιμωρία που επέβαλε στον Σουάρες.

Αναλυτικά όσα είπε:

« Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και η κύρια εξυπνάδα του είναι στα πόδια. Είναι καλύτερο να τον πάνε σε ένα νοσοκομείο, για να δει έναν ψυχίατρο. Δεν καταδικάζω τις αθλητικές κυρώσεις.

Αυτά που καταδικάζω είναι συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την τιμωρία. Το ότι δεν μπορεί να πάει σε προπονητήριο ή να δει τους συμπαίκτες του ή απλώς να βρεθεί σε ένα γήπεδο. Ακόμη δεν μπορεί να παραβρεθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση που αφορά το ποδόσφαιρο. Είναι τρελό! Ούτε καν η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον να μπει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, χωρίς την υπογραφή του δικαστή. Η FIFA έρχεται και λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει για τέσσερις μήνες»

Ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με επίθεση προς τους ανθρώπους της FIFA:

«Πιστεύω ότι η FIFA έχει τη νοοτροπία των γέρων ανθρώπων. Θέλουν να φαίνεται πως έχουν μάθει από τα λάθη τους όμως δεν το κάνουν ποτέ.

Το μόνο που καλλιεργούν είναι μίσος. Αυτό που χρειάζεται ο Σουάρες είναι κάποιον να του δώσει μία χείρα βοηθείας. Τώρα θα δούμε τον Σουάρες να παίζει δίπλα στον Νεϊμάρ και τον Μέσι. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι αυτό όμως».