Ως την… Interpol η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στην έκθεση της INTERPOL υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν περιπτώσεις διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων στην Ελλάδα.

Στην εβδομαδιαία έκθεση της INTERPOL για δημοσιεύματα που αφορούν περιπτώσεις διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων βρίσκεται η Ελλάδα, με αφορμή το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είδε το φως της δημοσιότητας στις 8 Ιουλίου.

Γενικότερα, στην έκθεση της INTERPOL περιλαμβάνονται δημοσιεύματα για γεγονότα που έλαβαν χώρα στο διάστημα 7-13 Ιουλίου 2014. Ειδικότερα, στο κομμάτι που αφορά την Ελλάδα, γίνεται αναφορά στην αίτηση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κορέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη χρησιμοποίηση των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, που δείχνουν συμμετοχή παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου σε πράξεις που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον εισαγγελέα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμπλέκονται σε δωροδοκίες και επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αγώνων ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια γίνεται μνεία σε 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δύο καταθέσεις ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη χειραγώγηση αγώνων.

Τέλος, υπάρχει αναφορά στις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών της περιόδου 2012-13 και σε κατάθεση διαιτητή της Super League που τονίζει ότι υπάλληλοι της ΕΠΟ του ζήτησαν να μεροληπτήσει υπέρ συγκεκριμένης ομάδας στο τελευταίο του ματς

Στοίχημα, Κύπρος και Europa League

Εξάλλου, στην έκθεση της IΝTERPOL για την Ελλάδα αναφέρεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέκλεισε την πρόσβαση σε 23 παράνομες στοιχηματικές εταιρίες κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς παραβίαζαν τη νομοθεσία που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, οι διακομιστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων ήταν εκτός Ελλάδος (Μεγάλη Βρετανία, Μπελίζ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμάς, Ρωσία, Ισραήλ).

Για την Κύπρο, αναφέρεται ότι τρία άτομα είναι ύποπτα για συμμετοχή σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, στοιχηματίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά σε παράνομες εταιρίες για αγώνες της πρώτης κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στην ίδια έκθεση, «στημένος» χαρακτηρίζεται από την UEFA o αγώνας της Ντάουγκαβα Ρίγα με την Αμπερντίν στην Λετονία για τον α” προκριματικό γύρο του Europa League (νίκησαν 3-0 οι Σκωτσέζοι), ενώ έρευνα γίνεται και για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, όπου οι «κόκκινοι» επικράτησαν 5-0.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την έκθεση της INTERPOL για το ποδόσφαιρο για την εβδομάδα 7-13 Ιουλίου.

Πηγή: contra