Καζβιρόπουλος: «Η ΑΕΚ ήταν το δεύτερο σπίτι μου»

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ μίλησε ο Τρύφωνας Καζβιρόπουλος, καθώς και για το μέλλον της καριέρας του.

Αναλυτικά είπε στην Ώρα των Σπορ ο Τρύφωνας Καζβιρόπολος:

Τρύφωνα ένα σημαντικό κεφάλαιο έκλεισε για σένα και ανοίγει ένα καινούργιο. Πως το αισθάνεσαι όλο αυτό;

«Η ΑΕΚ ήταν το δεύτερο σπίτι μου. Ήμουν στην ομάδα από 8 χρονών και έχω δεθεί πολύ με τον Σύλλογο, τον οποίο έτσι κι αλλιώς υποστήριζα από μικρό παιδί. Έχω περάσει απίστευτες στιγμές στην ΑΕΚ και δεν ήθελα να φύγω έτσι, αλλά τα πράγματα ήρθαν κατά αυτόν τον τρόπο και πλέον θα συνεχίσω αλλού. Η Βερόνα αποτελεί πρόκληση για μένα, είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα και το ιταλικό πρωτάθλημα είναι από τα κορυφαία του κόσμου. Είμαι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη και ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις».

Τι έγινε ακριβώς και αποχώρησες τελικά από την ΑΕΚ;

«Συζητήσαμε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και μου πρότειναν να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο και να παραχωρηθώ δανεικός ή να μείνω ελεύθερος. Όταν μου το είπαν αυτό ένιωσα πως δεν με υπολογίζουν και θεώρησα καλύτερο να αποχωρήσω, συνεχίζοντας σε κάποια άλλη ομάδα. Δεν κρατάω καμία κακία, η ΑΕΚ ήταν και θα είναι πάντα στο μυαλό μου, παρά το γεγονός πως θα βρίσκομαι μακριά».

Έχεις στο μυαλό σου να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα. Μακάρι να εξελιχθώ στην Ιταλία, να βελτιωθώ και κάποια στιγμή να καταφέρω να επιστρέψω. Πέρυσι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα και αγωνίστηκα σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας που αγαπάω από μικρό παιδί. Εύχομαι να τα καταφέρω και με πολλή δουλειά να φτάσω στο επίπεδο που θέλω και να γυρίσω μια μέρα στην ΑΕΚ».

Θα επέστρεφες στην Ελλάδα για κάποια άλλη ομάδα εκτός της ΑΕΚ;

«Πολύ δύσκολα. Είμαι ΑΕΚ από τότε που γεννήθηκα και δεν μπορώ να με φανταστώ σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας. Αν γυρίσω κάποια στιγμή, θα το κάνω μόνο για την ΑΕΚ».

Σε φοβίζει καθόλου το ιταλικό πρωτάθλημα, που είναι ένα από τα δυσκολότερα του κόσμου;

«Όχι καθόλου. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Μου παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία και είναι στο χέρι μου να την αρπάξω και να αποδείξω τι μπορώ να κάνω».

Τι κρατάς φεύγοντας από την ΑΕΚ;

«Πάρα πολλά. Πέρασα εδώ 10 ολόκληρα χρονιά. Ήμουν στην ομάδα από μικρό παιδί και έχω ζήσει πολλά στον σύλλογο. Ένας άνθρωπος που θα έχω πάντα στην καρδιά μου είναι ο κύριος Χάρης Κοπιτσής, στον οποίο χρωστάω πάρα πολλά. Είναι σαν δεύτερος πατέρας μου και έχει βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά από τις Ακαδημίες να εξελιχθούν, ήταν πάντα κοντά μας σε ότι κι αν χρειαζόμασταν. Πρόκειται για σπουδαίο άνθρωπο και εξαιρετικό προπονητή. Του χρωστάω πάρα πολλά και τον ευχαριστώ για ότι έχει κάνει για μένα».

Πως βλέπεις την ΑΕΚ για τα χρόνια που έρχονται;

«Η ΑΕΚ θα επιστρέψει άμεσα και πάλι στην κορυφή. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και σύντομα θα πανηγυρίσουμε τίτλους και επιτυχίες, γιατί δεδομένα θα έρθουν. Η ομάδα έχει γυρίσει σελίδα και το μέλλον της ανήκει»