Αλλάζει πάλι ο καιρός!

Άστατος ο καιρός την σήμερον ημέρα, με τα τοπικά φαινόμενα να ενδεικνύονται ισχυρά.

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, και σταδιακά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr