Ελγκέτα για όλα (μέρος Α)

Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του τεχνικού του τμήματος ανδρικού βόλεϊ της ΑΕΚ, η οποία παραχωρήθηκε στην επίσημη σελίδα Facebook του τμήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πότε έρχεσαι στην Ελλάδα και τι πλάνο έχει καταστρώσει για την ομάδα;
«Υπολογίζω στις 16 Αυγούστου να είμαι πίσω. Προετοιμασία θα ξεκινήσουμε στις 21 Αυγούστου. Μετά τις 4 Σεπτεμβρίου θα γυρίσουμε στην Αθήνα για να δώσουμε φιλικά, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, που θα ξεκινήσει το Λιγκ Καπ».

-Είσαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφικές και άλλες κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα;
«Αυτά που ζήτησα έγιναν σε μεγάλο βαθμό. Και τους παίκτες που ήθελα, κράτησε η ομάδα κι εκείνους που είχα εισηγηθεί, τους απέκτησε. Ο κύριος Μακρής και η διοίκηση έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό. Πιστεύω ότι έχουμε το υλικό για να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα».

-Τι στόχους βάζεις για τη νέα σεζόν;
«Έχω ξαναπεί ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Κι αφού ανήκουμε σε αυτό το σύλλογο δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε ψηλά. Όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιδίωξή μου θα είναι να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και στα παιχνίδια που κάνουμε στις προπονήσεις. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή».

-Από τεχνικής άποψης τι καινούργιο να περιμένουμε από την ΑΕΚ του Ελγκέτα;
«Θέλω να παίξουμε άλλο βόλεϊ… Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί στην επίθεση. Έχουμε πολύ υψηλούς παίκτες, οι δυο κεντρικοί μας είναι πάνω από δυο μέτρα, ο πασαδόρος είναι 1.92 μ. Μετά υπάρχουν από πέρσι οι Πέτρογλου, Μαντέκας, Ρουμελιωτάκης, Παγιάν, που είναι πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι».

-Η ομάδα έχει πέντε νέα πρόσωπα. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για το μοντάρισμα;
«Δεν νομίζω ότι θα μας πάρει πολύ χρόνο για να ταιριάξουμε το παζλ γιατί οι νεοαποκτηθέντες δεν είναι νεαροί. Ξέρουν βόλεϊ και έχουν εμπειρία. Σε ενάμιση μήνα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε».

-Την περασμένη σεζόν δεν υπήρχε μεγάλη πίεση γιατί η ΑΕΚ μόλις είχε ανέβει κατηγορία. Φέτος οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Θα αντέξετε;
«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Το σημαντικό είναι να πηγαίνεις κάθε φορά κι ένα βήμα παραπάνω. Η ΑΕΚ πρόπερσι πήρε το πρωτάθλημα στην Α2, πέρσι έπαιξε στην Α1 και κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Λογικά φέτος θα επιδιώξει κάτι περισσότερο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη μεγαλύτερη πίεση, γιατί έχουμε παίκτες έμπειρους σε τέτοιες καταστάσεις».

-Το «παραπάνω βήμα» που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ;
«Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Μετά, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους. Θεωρητικά, στοχεύουμε στην τετράδα, ώστε να βγούμε Ευρώπη… Τον πήχη πρέπει να τον έχουμε ψηλά… ΑΕΚ είμαστε… »

-Προσωπικά σε φοβίζει η αποστολή σου;
«Ξέρω ότι οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη ομάδα, αν όμως δεν πάρεις ένα τίτλο, θα αρχίσει η μουρμούρα από τον κόσμο και η κριτική από τον Τύπο και σε τέτοιες περιπτώσεις η μοίρα του προπονητή είναι γνωστή. Εγώ δεν φοβάμαι. Θα δουλέψω όπως ξέρω. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να φτιάξω μια ομάδα που θα βγάζει στο γήπεδο μεγάλη καρδιά και θα παίζει δυνατό βόλεϊ».