Η… ώρα της ΑΕΚ για την “Αγιά Σοφιά”

O Δημήτρης Μελισσανίδης ανοίγει τα... χαρτιά του και δίνει απαντήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό που «καίει» περισσότερο τους ΑΕΚτζήδες τούτη την ώρα, είναι το θέμα του νέου γηπέδου της ομάδας. Στο αγωνιστικό μέρος άλλωστε, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Έμεινε άλλη μια δύσκολη χρονιά στη Β’ Εθνική, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, από την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ θα επιστρέψει στη… φυσική της θέση.

Το ζήτημα λοιπόν είναι, πότε θα μπει ξανά στο δικό της γήπεδο. Η δυσφορία του κόσμου, λόγω των συνεχόμενων καθυστερήσεων, είναι έντονη και είναι λογικό. Οι Ενωσίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το θέμα του γηπέδου και αν δεν δουν τις… μπουλντόζες να μπαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, δύσκολα θα πειστούν ότι κάτι πάει να γίνει.

Όλους τους τελευταίους μήνες, έχουν συμβεί και έχουν ειπωθεί πολλά για το συγκεκριμένο θέμα. Υποψήφιοι δήμαρχοι στήριξαν σ’ αυτό την προεκλογική τους εκστρατεία και κέρδισαν… δημοσιότητα, βουλευτές τάχθηκαν με το μέρος της ΑΕΚ και κατόπιν το… μετάνιωσαν, ακόμα και… αναρχικοί βρήκαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς».

Αύριο (24/7, 12.00) λοιπόν, ήρθε η ώρα της ΑΕΚ να τοποθετηθεί επί του θέματος. Το αφεντικό της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν είχε πάρει θέση όλο αυτό το διάστημα, αλλά έφτασε η στιγμή να το κάνει, δίνοντας απαντήσεις σε ανακρίβειες και παραπλανητικές τοποθετήσεις που ακούστηκαν από διάφορους.

Αύριο στο Ζάππειο, ο ηγέτης της Ένωσης θα… ανοίξει τα χαρτιά του και αναμένεται να καταστήσει σαφές πως το γήπεδο θα γίνει, για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι το σχέδιο της ΑΕΚ κινείται σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, σχετικά με τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης, όπως αυτοί άλλωστε θα ψηφιστούν με το Ρυθμιστικό Σχέδιο το προσεχές διάστημα από το κοινοβούλιο.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη άλλωστε, η «Αγιά Σοφιά» έχει μετατραπεί σε ένα… προσωπικό στοίχημα. Και αυτοί που τον γνωρίζουν, επισημαίνουν πως όσο προσπαθούν να ορθώσουν… εμπόδια στην προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο, τόσο περισσότερο πεισμώνει, προκειμένου να δει να υλοποιείται το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων.