Ρατς: «Τέλος στη κυριαρχία του Ολυμπιακού»

Με κίνητρο την κατάκτηση ενός τίτλου ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Ρατς σύμφωνα με δηλώσεις του.

Ο Ρουμάνος αμυντικός, Ράζβαν Ρατς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “SportDay”, μίλησε για τους στόχους του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως θα βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βάλει ένα τέλος στη κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι περίμενες και τι βρήκες στον ΠΑΟΚ;

«Είναι δεδομένο ότι στις συζητήσεις με τον πρόεδρο, είχα πολλές ερωτήσεις και σε όλες πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πετύχω στον ΠΑΟΚ».

Η αλήθεια είναι όμως ότι πέρασαν πολλές μέρες για να υπογράψεις. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Η ουσία είναι ότι είχαμε μια προφορική συμφωνία από την αρχή, απλά έπρεπε να λύσουν κάποια θέματα οι δικηγόροι μας».

Είσαι χορτασμένος από τίτλους. Με τον ΠΑΟΚ έχεις τις ίδιες φιλοδοξίες;

«Ηρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία και να διεκδικήσω αλλά και να κατακτήσω τίτλους. Οταν ήμουν στη Γουέστ Χαμ ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσα να παλέψω για έναν τίτλο, το ίδιο και στη Βαγεκάνο. Είμαι πεινασμένος ακόμη για τίτλους».

Στα 33 σε απέκτησε ο ΠΑΟΚ για να είσαι και το παράδειγμα για τους νεαρούς. Είναι επιπλέον κίνητρο αυτό;

«Είμαι 33 χρονών αλλά δεν είμαι και… γέρος. Για μένα είναι μια νέα αρχή και έτσι το βλέπω. Μπορώ να σας πω ότι στόχος μου δεν είναι να μείνω μόνο για δύο χρόνια. Θέλω να μείνω εδώ περισσότερο από δύο χρόνια και μετά από μια τετραετία να σταματήσω εδώ την καριέρα μου!».

Και εσύ λες για τίτλους, αλλά γνωρίζεις καλά ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Φυσικά γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Ήρθα κι εγώ εδώ για να βάλω με τον ΠΑΟΚ ένα τέλος σε αυτή την κυριαρχία. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι το πρωτάθλημα είναι δικό μας, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Είμαστε νεανική ομάδα, θεωρητικά δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά ένα είναι βέβαιο: θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό».

Σε προβληματίζει που στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί νεαροί;

«Είμαστε νέοι στην ομάδα, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και οι καλύτεροι…».

Η ουκρανική αγορά μετά τα όσα συμβαίνουν είναι μια καλή προοπτική για μεταγραφές;

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες με ποιότητα και σε ό,τι αφορά αυτούς που αγωνίζονται στις τρεις- τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Είναι και οι ακριβοί. Είναι καλή αγορά για να πάρεις παίκτη αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις εκείνους που θα ενσωματωθούν στη φιλοσοφία της ομάδας».

Σου ζήτησε ο ΠΑΟΚ τη γνώμη σου για κάποιον παίκτη;

«Ναι, αλλά δεν θα σας πω το όνομα».

Προκαλεί εντύπωση το ότι θα ήθελες να ολοκληρώσεις την ποδοσφαιρική σου καριέρα στον ΠΑΟΚ και όχι για παράδειγμα στη Σαχτάρ.

«Το λέω αυτό, γιατί πολύ απλά εδώ στον ΠΑΟΚ ένιωσα καλοδεχούμενος. Στη Σαχτάρ πέρασα πολλά χρόνια, αλλά αυτό τελείωσε. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι σου προδικάζει το μέλλον».

Τι σημαίνει για σένα αρχηγός σε μία ομάδα κι αν εύχεσαι να είσαι και εδώ αρχηγός;

«Πρώτα απ’ όλα αρχηγός δεν είναι αυτός που φορά το περιβραχιόνιο. Δεν είναι δηλαδή μόνο αυτό που πρέπει να σε κάνει να ξεχωρίζεις. Πρέπει να είσαι ένα παράδειγμα για όλους και υποδειγματικός στη συμπεριφορά σου. Υπάρχουν φυσικά παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Εγώ αν μου ζητηθεί, θα πρέπει να αποδείξω με τη συμπεριφορά μου ότι αξίζω αυτή τη θέση».