Καλάθης: «Μπορούμε να ξαφνιάσουμε πολύ κόσμο…»

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Νικ Καλάθης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal» για την επιστροφή του στην Ελλάδα, την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία, αλλά και στο θέμα της τιμωρίας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η επιστροφή του στην Ελλάδα:

«Νιώθω υπέροχα που γύρισα. Μου έλειψε πολύ η Ελλάδα γενικά. Είναι υπέροχη η αίσθηση να παίζει με αυτά τα παιδιά και ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά. Νιώθω πως θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή και είμαι ενθουσιασμένος».

Η περιπέτεια με την τιμωρία του:

«Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Τελείωσε. Χαίρομαι που μίλησα στους ανθρώπου της FIBA και κατανόησαν πώς ακριβώς είχε η κατάσταση. Χαίρομαι που μπορώ να παίξω, χαίρομαι που είμαι εδώ και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Όλα τα άλλα ανήκουν στο παρελθόν».

Οι στόχοι στο Μουντομπάσκετ:

«Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να ξαφνιάσουμε πολύ κόσμο… Έχουμε απουσίες, αλλά με το ταλέντο μας και τη δουλειά μας θα προσπαθήσουμε για την έκπληξη. Το δεδομένο είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Και αν το κάνουμε αυτό, τότε θα τα πάμε πραγματικά καλά».

Σχετικά με τις απουσίες:

«Έχουμε καλή χημεία. Έχουμε παιδιά που είναι πολλά χρόνια στην Εθνική, όπως είναι οι Ζήσης, Μπουρούσης, Πρίντεζης… Επίσης έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, που όμως έχουν πολύ ταλέντο. Σίγουρα θα μας λείψουν οι Σπανούλης και Φώτσης, αλλά έχουμε πολύ ταλέντο και θεωρώ πως αν “δέσουμε”, θα παίξουμε πολύ καλά και θα διαγράψουμε μια καλή πορεία».

Για τον Φώτη Κατσικάρη:

«Πιστεύω πως ο κόουτς Κατσικάρης είναι αυτό που χρειαζόταν η ομάδα και πως θα είναι για πολλά χρόνια σε αυτήν τη θέση! Έχει κάνει πολλά πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. Είναι κόουτς νικητής και πιστεύω πως θα είναι στην Εθνική για πάρα πολύ καιρό».