Κατσικάρης: «Παιδικό όνειρο η συνεργασία με την Εθνική»

Αναλυτικά ο Φώτης Κατσικάρης, σε συνέντευξή του στη Real News μίλησε για:

-τη συνεργασία με την Εθνική: «Η πρόταση από την Εθνική δεν ήρθε ξαφνικά. Ήταν κάτι που συζητούσαμε καιρό, μέχρι που έφτασε η κατάλληλη στιγμή. Είναι σίγουρα μια πρόκληση, ένα παιδικό όνειρο, αν θέλετε, από τότε που έπαιζα μπάσκετ. Δεν τα κατάφερα ως αθλητής να αγωνιστώ στην Εθνική, ωστόσο με αξίωσε τώρα ο θεός να αναλάβω τις τύχες της».

-τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εθνική: «Έχω μάθει και στο εξωτερικό, όπου βίωσα αρκετά, ότι το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά. Περίμενα δυσκολίες, όμως θα πω ότι, τηρουμένων των αναλογιών, είμαι ευχαριστημένος από το δυναμικό που έχω στα χέρια μου».

-το στόχο της Εθνικής: «Ο στόχος μας είναι διπλός. Πρώτον, να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ταυτότητα, χαρακτήρα, ανταγωνιστική έως το τέλος, που θα παλεύει, που θα είναι μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, που θα είναι οικογένεια. Κι από εκεί και μετά, φυσικά, έχουμε μια ιστορία, δεν πάμε για να αποκλειστούμε από τον πρώτο γύρο. Αυτό που θα πω στα παιδιά είναι πως θα βαδίζουμε μέρα-μέρα. Πάμε να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους στον κόσμο και, ναι, είμαι αισιόδοξος».

-την άρνηση του Κουφού:
«Ένιωσα έκπληξη, για την Εθνική μιλάμε. Από εκεί και πέρα, τι να πω, ο καθένας όπως το νιώθει, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος, όμως όλοι μας εδώ αντιπροσωπεύουμε μια χώρα και, πέρα και πάνω από όλα, έναν ολόκληρο λαό. Στην τελική, δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, θέλει και χαρακτήρα, θέλει και πείσμα, τα στοιχεία της φυλής μας δηλαδή. Αυτός ίσως είναι και ο μεγαλύτερος σκοπός, να δημιουργήσουμε μια Εθνική που θα αντιπροσωπεύει 100% τον Έλληνα».

-τα συν και τα πλην του Έλληνα: «Στα συν είναι η ανησυχία του Έλληνα, που ψάχνει πάντα να βρει τη λύση και που τίποτα γι’ αυτόν δεν είναι αδύνατο. Στα μείον, η βιασύνη να εξυψώσουμε κάποιον στον Όλυμπο, αλλά και να τον γκρεμίσουμε στα Τάρταρα. Αποθέωση και καταδίκη με την ίδια ευκολία».