Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Μελισσανίδη

Συζητήσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα υπάρξει επίσημη απάντηση.

Μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο, στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται αν θα πάρουν επίσημη θέση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα “Goal” αναφέρει:

“Η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ, τα λεγόμενα του Δημήτρη Μελισσανίδη και κυρίως οι τοποθετήσεις του project manager, Δημήτρη Ανδριόπουλου, άνοιξαν και πάλι τον χορό των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν, τόσο τηλεφωνικές όσο και κατ’ ιδίαν επαφές στελεχών του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν τα όσα άκουσαν την περασμένη Πέμπτη από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου.

Αυτό που έχει σημασία για την αντιπολίτευση είναι αν θα μπει σε διαδικασία απάντησης και επίσημης τοποθέτησης. Οι πρώτες σκέψεις των βουλευτών είναι να μη μιλήσει ουδείς μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη το πρωί. Από κει και έπειτα ίσως υπάρξουν δηλώσεις, αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Οπως είναι ο Γιώργος Πάντζας και η Ελένη Αυλωνίτου.

Ένα ακόμα ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Αρης Βασιλόπουλος προτίθεται να αναφερθεί (πιθανότατα αύριο) για τα όσα ελέχθησαν στη συνέντευξη Τύπου και να πάρει θέση με απαντήσεις σε καίρια ζητήματα. Αυτό, όμως, που φέρεται να έχουν μεταφέρει στον Βασιλόπουλο είναι να ρίξει τους τόνους και να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει εντάσεις με τον κόσμο της ΑΕΚ.

Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Στόχος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρουν σημείο επαφής με τους «κιτρινόμαυρους» χωρίς, όμως, να φανεί πως εξυπηρετούν συμφέροντα και καταστάσεις”.