Γκέκας: «Προτεραιότητα για μένα είναι η Εθνική»

Ο Φάνης Γκέκας μίλησε για τη μεταγραφή του στην Ακίσασπορ.

Σε δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», ο Φάνης Γκέκας ξεκαθάρισε πως δεν θα σταματήσει από την Εθνική Ελλάδος, ενώ τόνισε πως ένας από τους λόγους που ήθελε να βρει γρήγορα ομάδα, ήταν για να παραμείνει στην Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στην Ακίσασπορ:

«Θέλαμε και οι δύο πολύ να γίνει αυτή η μεταγραφή. Κάτσαμε μόνο δύο λεπτά στο τραπέζι και τα βρήκαμε κατευθείαν. Πέρυσι δεν τα βρήκαμε, διότι χάλασε η συμφωνία στις λεπτομέρειες. Η ομάδα δεν έχει αλλάξει, παρά ελάχιστα το ρόστερ της. Έφυγαν λίγοι παίκτες και μόνος ο προπονητής έχει αλλάξει ουσιαστικά. Μπορεί να πετύχει η ομάδα, διότι και στην περυσινή σεζόν για λίγο έχασε την έξοδο στην Ευρώπη».

Για το τι μπορεί να προσφέρει:

«Η ομάδα με απέκτησε για τα γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορώ να προσφέρω και σε άλλους τομείς. Όπως η Ακίσασπορ θέλει να πετύχει τους στόχους της έτσι και εγώ μπορώ να βοηθηθώ για να πετύχω τους δικούς μου. Η υπόθεση εκτός από εμένα νομίζω ότι χαροποίησε και τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια με πάει το τούρκικο πρωτάθλημα και με πάει ο κόσμος. Νιώθω πολύ καλά και είμαι ευτυχισμένος για αυτό που κάνω. Πολύ δύσκολα δίνονται τόσα λεφτά σε Έλληνα ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα».

Για την Εθνική:

«Είναι σημαντικό κομμάτι η Εθνική και ήθελα πολύ να τελειώσει το θέμα της μεταγραφής μου για να αρχίσω γρήγορα τις υποχρεώσεις μου με την Ακίσασπορ, ώστε να είμαι έτοιμος και για την Εθνική».

Για την εποχή Ρανιέρι:

«Καινούργιος προπονητής, καινούργια νοοτροπία, καινούργια πράγματα. Είναι έμπειρος σε μεγάλες διοργανώσεις ο προπονητής και έχει τις δυνατότητες η ομάδα να προκριθεί. Είναι ευκαιρία για τον προπονητή να γνωρίσει την ομάδα (μέσω των προκριματικών). Είναι σημαντικό για αυτόν να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ώστε να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται και για να κάνει τις επιλογές. Είναι προτεραιότητα για εμένα η Εθνική. Είναι σημαντικό κομμάτι για εμένα».

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Πιστεύω πως κάθε ομάδα μπορούσε να φθάσει ψηλά. Η καθεμιά έφθασε πάνω-κάτω εκεί που άξιζε, εξαιρώντας λίγες ομάδας. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, αλλά ήμασταν άτυχοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κάποιες φορές δεν σε αφήνει να κάνεις αυτό που θέλεις και για το οποίο προσπαθείς. Όποια ομάδα έφθασε μέχρι εκεί (στα νοκ άουτ) θα μπορούσε να πάει μέχρι και τον τελικό. Το σημαντικότερο ήταν για κάθε ομάδα να μην δεχθεί το γκολ και δίκαια το πήρε η Γερμανία».

Για το καθοριστικό πέναλτι που έχασε κόντρα στην Κόστα Ρίκα:

«Εγώ το βλέπω πιο έντονα από τον καθένα. Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα το εκτελούσα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ο αντίπαλος ήταν τυχερός και βρέθηκε και σε καλή κατάσταση».