Αναστασιάδης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Οοστερμπεκ της Ολλανδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

«Η προσπάθεια που γίνεται να εμπεδώσουν κάποια πράγματα, να μπουν σε μια νέα φιλοσοφία και να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα και νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα είμαστε καλά. Μπορεί ακόμη να μην βλέπουμε αυτό που θέλει και ο κόσμος κι εγώ αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό έχει τη σημασία του», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας για το πώς διαμορφώνεται στη συνέχεια το πρόγραμμα της ομάδας του ανέφερε: «Τα πάντα αλλάζουν! Αρχικά έχουμε δύο μέρες ρεπό για να ξεκουραστούν τα παιδιά, αλλά από βδομάδα θα μπούμε σε μια πιο γρήγορη φάση. Από την Τετάρτη θ’ αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το φιλικό με τη Νάπολι που θα γίνει στις 2 Αυγούστου. Αλλά πρέπει να μπούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επόμενη φάση της προετοιμασίας».

Στη συνέχεια σχολίασε μια φράση που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την πλειοψηφία των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως εμπειρία ζωής τη φετινή προετοιμασία: «Και για μένα ήταν διαφορετική προετοιμασία . Ηταν πρωτόγνωρο αυτό που κάναμε. Είχαμε τρεις πλευρές σ’ αυτήν την προετοιμασία . Τα παιδιά, είχαμε αυτούς που έπρεπε να μπουν να καταλάβουν πέντε πράγματα και να πούμε και στους μεγάλους ότι τα πράγματα θα πρέπει ν’ αλλάξουν ριζικά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’ ότι γίνονταν τον τελευταίο καιρό».

Για τη διαδοχική αλλαγή ενδεκάδων και σχημάτων σε κάθε ένα από τα δέκα ημίχρονα που έδωσε η ομάδα του αποκρίθηκε: «Ανάλογα με τον αντίπαλο θα παίζουμε κι εμείς. Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε όλα τα συστήματα μέσα στο παιχνίδι μας. Τα συστήματα είναι πολύ κοντά το ένα με τ άλλο. Ωστόσο αλλάζουν κάποιες συμπεριφορές. Αυτές δεν τις ξέρω και τις είδα ακόμη από τα παιδιά αυτά. Μιλάω για συμπεριφορές που περιμένω και θέλω να γίνουν. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και δουλέψαμε ένα ενενήντα πέντε τοις εκατό όσον αφορά την αμυντική μας συμπεριφορά. Είδατε πως ομάδες πιο έτοιμες από εμάς δε μας δημιούργησαν σχεδόν κανένα πρόβλημα. Κι αυτό για μένα είναι πολύ θετικό».

Σε ανύποπτο χρόνο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη προετοιμασία ως μια από τις πλέον δύσκολες της προπονητικής του καριέρας, αν όχι την πιο δύσκολή. Ενας από τους λόγους έχει να κάνει με την τελική επιλογή των νέων ποδοσφαιριστών που θα παραμείνουν στην πρώτη ομάδα. «Αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα για μένα. Πάρα πολύ δύσκολο. Φοβάμαι και παρακαλάω την Παναγία να μην αδικήσω κανένα από τα παιδιά αυτά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται και για τα παιδιά και για την ομάδα. Θα τα δούμε όλα πολύ λεπτομερέστατα για να αποφασίσουμε». Κι ολοκλήρωσε απαντώντας σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα για την ετοιμότητα των νεοαποκτηθέντων αλλά και των διεθνών: «Ολοι θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να καταλάβουν τι γίνεται εδώ».