Φούντα: «Ναι στο γήπεδο, όχι στην αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους»

Τη θέση της για το γήπεδο της ΑΕΚ, ανέπτυξε η Νίκη Φούντα, μέσω γραπτής δήλωσης.

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, κατέθεσε τροποποιητικές προτάσεις, τις οποίες δέχτηκε το ΥΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

«Α) Να διασφαλίζεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου έκτασης. Έτσι, θα αποφευχθεί η περαιτέρω οικοδόμηση και επιβάρυνσή του. Β) Να προβλέπεται υποχρέωση δάσωσης / αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή. Γ) Να υπάρχει υποχρέωση τα πάρκινγκ για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο και άρα σε περιοχή εκτός του Άλσους. Προς ικανοποίησή μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε δεκτές τις προτάσεις μας.

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις:

-Αποφύγαμε μία ενδεχόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Άλσους που θα άνοιγε την «κερκόπορτα» των αλλαγών χρήσης γης σε όλα τα μητροπολιτικά πάρκα,

-Πετύχαμε αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας,

-Ευελπιστούμε ότι οι όποιες −ορθές− επιφυλάξεις των κατοίκων για την κατασκευή του γηπέδου θα μπορούν να τεθούν σε επίπεδο διεκδικήσεων και διασφαλίσεων και σε βάθος χρόνου.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι το γήπεδο να κατασκευαστεί με τους σωστούς όρους, ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους της ΑΕΚ».