Τα ρίχνει στον Κουφό ο Βουγιούκας

Στην Εθνική Ελλάδας, συνεχίζουν οι αθλητές να τρώγονται μεταξύ τους, όσον αφορά το θέμα της μη συμμετοχής του Κώστα Κουφού στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας 2014.

Αυτή τη φορά το λόγο πήρε ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, τόνισε πως ο Κουφός δεν χειρίστηκε καλά το θέμα της Εθνικής. Επίσης, ο διεθνής σέντερ μίλησε για την ψυχοφθόρα διαδικασία που έχει υποστεί μένοντας εκτός τελικής δωδεκάδας στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά, ο Βουγιούκας μίλησε για:

-τον κορμό της Εθνικής: «Σίγουρα είναι σημαντικό όταν μένει ο κορμός της ομάδας και ξέρεις τους συμπαίκτες σου από προηγούμενες χρονιές, και περισσότερο τους Καλάθη. Ζήση και Καϊμακόγλου. Ο προπονητής μας φαίνεται πολύ σοβαρός και περιμένει να είμαστε πειθαρχημένοι στο γήπεδο. Βάζουμε στο παιχνίδι μας τα βασικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια».

-την απουσία του Κουφού: «Ο Κουφός έχει μπει στη λογική του NBA πια. Πώς ο Μπλέικ Γκρίφιν είπε “θέλω να συγκεντρωθώ στην προετοιμασία της ομάδας μου” και δεν θα πάει στην εθνική των ΗΠΑ; Κάπως έτσι. Από τη μία το καταλαβαίνεις, από την άλλη, πιστεύω, το χειρίστηκε λάθος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή που επέλεξε να πει ότι δεν θα έρθει. Αν δεν ήθελα να έρθω, θα φρόντιζα να το πω νωρίτερα».

-τις απουσίες των Σπανούλη και Φώτση: «Ο Σπανούλης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική, όπως άλλωστε και ο Φώτσης. Πιστεύω όμως ότι πάλι έχουμε ένα δυνατό σύνολο και θα προσπαθήσουμε ξανά για το καλύτερο».

-το αν θεωρεί πως έχει αδικηθεί στο παρελθόν από την Εθνική: «Οι περασμένες χρονιές που έχω κοπεί είτε στο τέλος είτε στη μέση της προετοιμασίας ήταν αρκετά ψυχοφθόρες. Σε ό,τι αφορά πέρσι που κόπηκα, δεν το περίμενα, αλλά, με το πέρασμα του χρόνου, είχα καλή συνεργασία με τον κόουτς Τρινκιέρι στο Καζάν. Περασμένα, ξεχασμένα».

-τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Είναι πολύ καλός αθλητής. Έχει εκπληκτικό άλμα, μακριά χέρια, ταχύτητα. Κάποιος τον αποκάλεσε… “ακρίδα”. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης. Αυτά που γράφονται και λέγονται γι’ αυτόν σίγουρα δεν είναι υπερβολή».

-το αν επηρεάζεται που δεν έχει βρει ακόμη ομάδα: «Είναι δύσκολο αυτό. Παίρνεις ένα ρίσκο, ίσως, όταν είσαι ελεύθερος και δεν έχεις καμία εξασφάλιση από κάποια ομάδα, όμως, είναι χαρά και τιμή να βρίσκεσαι εδώ. Προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι, να συγκεντρωθείς στην Εθνική, και ελπίζω ότι σύντομα θα βρω σύλλογο, ώστε να ηρεμήσω».