Στο ίδιο… μοτίβο ο Βασιλόπουλος

Για... συμφέροντα που εξυπηρετούνται από το Ρυθμιστικό, έκανε πάλι λόγο ο Άρης Βασιλόπουλος.

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει από τον… Σεπτέμβριο διάλογο, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Άρης Βασιλόπουλος, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του. Αφήνοντας να εννοηθεί προφανώς, ότι θα υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ.

«Είναι λυπηρό ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί ένα πολιτικό παιχνίδι προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες “εμφυλίου” στην περιοχή και να αξιοποιηθεί ο δίκαιος πόθος των φιλάθλων της ΑΕΚ να αποκτήσουν στέγη για να κρυφτούν τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από το νέο Ρυθμιστικό στην πόλη μας», δηλώνει αρχικά ο Αρης Βασιλόπουλος και προσθέτει:

«Χρειάζεται πρώτα και κύρια να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στον νόμο, ώστε να έχουμε μία συνολική άποψη επί του θέματος. Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις συλλογικότητες της περιοχής και κυρίως τους κατοίκους προκειμένου να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας με γνώμονα τα συμφέροντα και τις αξίες της πόλης μας».

Την ίδια ώρα, η «Δύναμη Πολιτών», σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το Ρυθμιστικό «σικέ». Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θα είναι ένας ακόμη ψηφισμένος νόμος της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Μιας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γην και ύδωρ στα διαπλεκόμενα. Η διαχείριση του άλσους φεύγει από τον δήμο και παραδίδεται στον “Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων”, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, και μέσω αυτού θα καταστεί βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 6.048 τ.μ. δασικής και αναδασωτέας έκτασης, που αποχαρακτηρίζονται. Θεωρούμε την ΑΕΚ αναπόσπαστο τμήμα της πόλης μας και ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στον χώρο των 26,6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα. Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2,5 ή 6 στρέμματα του γηπέδου είναι αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το Ρυθμιστικό στην ευρύτερη περιοχή».