Δέλλας: “Η δουλειά συνεχίζεται…”

Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα που δουλεύει στην προπόνηση, ήταν για τον Τραϊανό Δέλλα, το σημερινό φιλικό με την ΑΕ Διμηνιού.

Μια καλή ευκαιρία να δει σε συνθήκες αγώνα, όσα δουλεύει καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές του στην προπονήσεις, ήταν για τον τεχνικό της ΑΕΚ, Τραϊανό Δέλλα, το σημερινό φιλικό με την ΑΕ Διμηνιού, όπως τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Σκοπός αυτού του φιλικού ήταν να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα των προπονήσεων. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα από αυτά που δουλεύαμε. Κυρίως την πίεση προς τον αντίπαλο. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος δεν ήταν υψηλής δυναμικότητας, αλλά θέλαμε να ξεφύγουμε λίγο από τις προπονήσεις, να κάνουμε κάποιες φάσεις, να βάλουμε κάποια γκολ… Η δουλειά συνεχίζεται. Τα φιλικά γίνονται για να δούμε κάποια πράγματα από αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις», τόνισε αρχικά, ενώ για το αν προτίθεται να χρησιμοποιεί δύο ενδεκάδες σε κάθε φιλικό, επεσήμανε:

«Όχι. Από εδώ και πέρα ο χρόνος συμμετοχής για κάποιους θα αυξάνεται. Νομίζω ότι τρία φιλικά παιχνίδια με δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε 45λεπτο ήταν αρκετά» και παράλληλα σχολίασε και την επιστροφή του Μπρέσεβιτς στην ενεργό δράση: «Ήταν θετικό ότι έπαιξε και πάλι μετά από τόσο καιρό. Ήθελα να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής, γιατί είναι άλλο πράγμα να προπονείσαι και άλλο να συμμετέχεις σε αγώνα. Εύχομαι να είναι καλά και να μας βοηθήσει στην πορεία».

Σχετικά με την χρησιμοποίηση του Αραβίδη στο αριστερό άκρο, ο προπονητής της ΑΕΚ είπε: «Ο Χρήστος μπορεί να παίξει παντού. Μπορεί να παίξει και δεξιά. Γενικά βλέπετε ότι δοκιμάζω ζευγάρια και στο κέντρο και στην άμυνα, για να γνωριστούν καλύτερα και οι παίκτες μεταξύ τους. Πρέπει να γίνει αυτό, γιατί είναι δύσκολο να μοντάρεις κάθε χρόνο μια καινούργια ομάδα».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή, τόνισε: «Εντάξει, δημιουργούμε ευκαιρίες. Το ότι δεν πατήσαμε περιοχή είναι σχετικό. Δημιουργήσαμε φάσεις, κάναμε κάποια σουτ έξω από την περιοχή. Είναι βαριά τα πόδια ακόμη. Υπάρχει κούραση στους παίκτες. Έγιναν σουτ, γίνονται κινήσεις στο γήπεδο. Στην τελική πάσα ήμασταν λίγο απρόσεκτοι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σιγά σιγά θα το διορθώσουμε».

Τέλος, ο Τραϊανός κλήθηκε να σχολιάσει και το φιλικό ματς της 23ης Αυγούστου, με την πρώην ομάδα του τη Ρόμα. «Είναι ένα πολύ μεγάλο φιλικό. Η ΑΕΚ ανέκαθεν έπαιζε παιχνίδια με τόσο μεγάλες ομάδες. Σιγά σιγά επανέρχεται και σε αυτό το επίπεδο. Δείχνει την επάνοδό της αυτό το ματς», ενώ για το αν έχει φίλους να συναντήσει από την ιταλική ομάδα, είπε: «Ναι έχω αρκετούς φίλους εκεί»…