Καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι για την υπόθεση των “στημένων”

Την Τετάρτη (20/8) θα καταθέσουν στον Αθλητικό Εισαγγελέα, οι εμπλεκόμενοι για την υπόθεση που αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όταν είχαν δει το φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ενημέρωση που υπήρχε ήταν ότι οι καταθέσεις θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Αυγούστου. Η μέρα λοιπόν αυτή πλησιάζει, καθώς ο Αθλητικός Εισαγγελέας, κύριος Αριστείδης Κορέας, περιμένει την Τετάρτη (20/8) τις καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Η υπόθεση αφορά τη σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία, αλλοίωση αποτελέσματος και άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στην έρευνά του, ο Εισαγγελέας χρησιμοποίησε και το περιεχόμενο από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, κατόπιν απόφασης για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τα άτομα που εμπλέκονται στην έρευνα του κύριου Κορέα αναμένεται να στείλουν όλοι τις καταθέσεις τους με υπομνήματα. Για να υπάρξει φυσική παρουσία κάποιου, θα πρέπει είτε να κρίνει σκόπιμη ο Εισαγγελέας την κλήση του, για συμπληρωματική κατάθεση, είτε ο ίδιος ο εμπλεκόμενος να θεωρήσει ότι πρέπει να πάει ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα, ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσει στην απόφασή του θα εξαρτηθεί από τις καταθέσεις. Αν πρόκειται για απλές υποβολές, χωρίς να χρειαστεί κάτι παραπάνω, τότε μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις γρήγορα. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος.

Θυμίζουμε ότι οι ύποπτοι, που είναι αρκετοί, προέρχονται από υψηλότερα στρώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται με διάφορους άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας και ανάμεσά τους φέρεται να είναι και πρόεδρος ΠΑΕ.

Πηγή: gazzetta.gr