Εξετάζει και ξένα κανόνια η ΑΕΚ

Θέλει επιθετικούς και ψάχνει και στις ξένες αγορές.

Σημερινό δημοσίευμα της Ώρας των Σπορ κάνει λόγο για μεταγραφές που εξετάζονται εκτός Ελλάδος. Με τον Μάνια να εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες μεταγραφικές επιλογές της ομάδας, ψάχνουν και δύο επιθετικούς εκτός συνόρων. Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η πιο δύσκολη μεταγραφική αναγκαιότητα είναι η απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά και θα «κουβαλήσει» στις πλάτες του την ΑΕΚ. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους ήδη υπάρχοντες παίκτες. Ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα που κρίνουν την απόκτηση επιθετικού επιτακτική ανάγκη. Σε πρώτη φάση δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν οι Ιβάν Μπρέσεβιτς και ο Αλεχάντρε Ντακόλ. Όμως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να προβληματίσουν εν καιρώ. Από τη μία ο Κροάτης, ο οποίος έδειξε τη μεγαλύτερη σταθερότητα φέτος, είναι στα… πιτς λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο κάτι που σημαίνει πως κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από αυτόν τον τραυματισμό. Μπορεί ο Μπρέσεβιτς να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα, ωστόσο το να επιστρέψει και να βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή φόρμα, είναι ένα ζήτημα που αναμφίβολα είναι εντελώς αστάθμητο. Από την άλλη πλευρά ο Αλεχάντρε Ντακόλ έχει δύο μειονεκτήματα. Μπορεί να έχει σκοράρει εξίσου όσο ο Κροάτης, ωστόσο δεν είναι τόσο σταθερή η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Συν τοις άλλοις ο Βραζιλιάνος θα πρέπει κάποια στιγμή να υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης ενός χρόνιου προβλήματος στον ώμο, το οποίο δεν είναι σοβαρό, όμως θα χρειαστεί σίγουρα ένας αρκετός χρόνος αποθεραπείας. Επομένως φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για δύο μόλις επιθετικούς. Για τον νεαρό Βασίλη Τσεβά, ο οποίος χρειάζεται ακόμα παιχνίδια στα πόδια του παρ’ όλο που δείχνει πως έχει έφεση στο σκοράρισμα. Εξάλλου θα ήταν κρίμα να «καεί» αυτή η επιλογή ρίχνοντας στις πλάτες του πιτσιρικά περισσότερες ευθύνες. Υπάρχει φυσικά και ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα από την 1ηΙουλίου. Ο Αραβίδης σίγουρα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, όμως ένας σωστός σχεδιασμός πρέπει να έχει πάντα και ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση  που προκύψουν προβλήματα.

Η ελληνική αγορά λέει… Μανιά, αλλά…

Ο νεαρός άσος του Άρη είναι αλήθεια ότι φέτος δεν έκανε καλή χρονιά, σε σχέση με την περσινή που στην Β’ Εθνική με τη φανέλα του Απόλλωνα ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Υπάρχουν άνθρωποι στα Σπάτα που υποστηρίζουν πως ο Μανιάς είναι μια καλή περίπτωση επιθετικού και η ΑΕΚ αξίζει να ρίξει μια ματιά παραπάνω και να δει αν μπορεί να τον αποκτήσει. Φυσικά απ’ ότι γίνεται αντιληπτό η όλη διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, χωρίς όμως να αποκλείονται και άμεσες εξελίξεις, κάτι που θα ξεκαθαριστεί στην πορεία εάν και εφόσον κατόπιν επαφών των κορυφαίων στελεχών της «Ένωσης» προκύψει αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να σημειωθεί ότι και κατά την περσινή χρονιά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως ο παίκτης κατέληξε στην Θεσσαλονίκη και στον Άρη.

Από την άλλη πλευρά όμως όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο Μανιάς είναι αποκλειστικά μόνος στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ όσον αφορά στην εγχώρια αγορά. Εξάλλου οι «κιτρινόμαυροι» θα ψάξουν αρκετά το θέμα του επιθετικού χωρίς ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο ν’ αποκτηθούν εν τέλει δύο σε αυτή τη θέση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τούτη την ώρα είναι καλό να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην βιαζόμαστε για εξελίξεις, μιας και κανείς δεν ξέρει το τι θα προκύψει από την εγχώρια αγορά. Γι’ αυτό και παράλληλα γίνονται εργασίες ανεύρεσης επιθετικού από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Υπάρχει λίστα ευρωπαίων αριστεροπόδαρων!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στην ΑΕΚ σκέφτονται πάρα πολύ το ενδεχόμενο απόκτησης ενός επιθετικού που να μπορεί να κάνει παραπάνω από μία δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ναι μεν επιδιώκουν να βρουν έναν «φουνταριστό» ο οποίος να έχει έφεση στο σκοράρισμα, όμως ενδιαφέρονται για την απόκτηση παίκτη ο οποίος μπορεί να παίξει και στα πλάγια και πολύ περισσότερο αριστερά. Θα έλεγε κανείς πως μια τέτοια αναζήτηση αποτελεί ψάξιμο βελόνας στ’ άχυρα, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Εξάλλου οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται σύμφωνα μεπληροφορίες της «ΩΡΑΣ των σπορ» να έχουν βρει παίκτες οι οποίοι να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρχουν εξελίξεις, μιας και αυτό που απορρέει από τα Σπάτα και το ΟΑΚΑ, είναι ότι έχουν βρεθεί μία ή δύο εξαιρετικές περιπτώσεις από την ευρωπαϊκή αγορά! Σε κάθε περίπτωση πάντως το θέμα της μεταγραφής επιθετικού θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ.