“Έξωση” σε πάνω από 100.000 αιώνιους φοιτητές!

Μεγάλες αλλαγές και αναταράξεις

Μία συνολική εικόνα για το τί συμβαίνει με τους αιώνιους φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας σε πίνακες.

Συνοπτικά στο υπουργείο παρουσιάστηκαν τα εξής:
Σύμφωνα με αυτά στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρίτειου, των Καλών Τεχνών, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Γεωπονικής – Ιδρύματα για τα οποία αναμένονται στοιχεία) υπάρχουν 139.175 αιώνιοι φοιτητές.
Από αυτούς, θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους μόλις οι 10.167 φοιτητές.

Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Από αυτούς, θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους 13.359 φοιτητές.
Στο σύνολο των διαγραφόμενων φοιτητών των ΤΕΙ και αυτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους δεν υπολογίζονται οι φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθώς ακόμα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία πόσοι εκ των 2.174 “αιωνίων” του συγκεκριμένου ιδρύματός έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους.

Πόσοι και από ποια ΑΕΙ φεύγουν

Λίστα με τον αριθμό των φοιτητών που φεύγει από ΤΕΙ

πηγή: http://news247.gr/