Άρθρο κόλαφος για “διορισμένο” και Μαρινάκη

Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, κάνει εκτενή αναφορά στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον πρόεδρο του ΟΣΦΠ.

Με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις έρευνες του αθλητικού εισαγγελέα, για τη σύσταση εγκληματική οργάνωσης γύρω από αυτό, ασχολείται σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε το δημοσίευμα:
«Δεν μας έφτανε η ξεφτίλα στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα ο διασυρμός παίρνει και διεθνείς διαστάσεις.

Άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung ασχολείται επισταμένως με τα όσα γίνονται στην Ελλάδα και με τον σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εφημερίδα αναφέρεται ενδελεχώς στην έρευνα που γίνεται σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και επιχειρηματία και στις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την FAZ «ένα νέο κρούσμα διαφθοράς συγκλονίζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος του επί σειρά ετών πρωταθλητή Ολυμπιακού Πειραιώς».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην καταγγελία του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα περί απειλών που φέρεται να δέχθηκε στο αρτοποιείο που διατηρεί στην Καλαμάτα το 2012 από τον Θεόδωρο Κουρίδη, πρώην νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντινέα , ο Κουρίδης φέρεται να τον προειδοποίησε τότε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει πάση θυσία το παιχνίδι πρωταθλήματος κατά της Ξάνθης, ένα ματς που θα σφύριζε ο Μεσσήνιος πρώην διαιτητής.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η υπόθεση Κωνσταντινέα προστίθεται σε ένα ποινικό φάκελο «που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στοιχεία […] Στο μεταξύ ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αξιολόγησε εκτός από καταθέσεις μαρτύρων περισσότερες από 100 σελίδες νομίμως απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών. Το συμπέρασμά του: σύμφωνα με τις ενδείξεις που προκύπτουν, ο Μαρινάκης σταθεροποίησε μαζί με την ΕΠΟ και μέσω παράνομων πρακτικών την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του απειλούνται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμού, απόπειρας ανθρωποκτονίας, χρήσης εκρηκτικών, απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας σε συσχετισμό με χειραγώγηση αγώνων. Ο Μαρινάκης έχει κληθεί σε ακρόαση αυτή την Τετάρτη από την Εισαγγελία Αθηνών».

Όπως σχολιάζει, κλείνοντας, ο αρθρογράφος, «βέβαιο είναι ότι υπό την αιγίδα του Μαρινάκη οι ‘ερυθρόλευκοι’ κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα χωρίς διακοπή. Το Σάββατο ξεκινά η νέα σαιζόν. Αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός Πειραιώς».

Είναι αυτό που λέγαμε παλιότερα με την παράγκα αλλά σε εξελιγμένη μορφή. Ο Ολυμπιακός να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να… Και γι΄ αυτό βεβαίως φροντίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη».

Πηγή:antinews.gr