Ο λαός της Ένωσης έχει ήδη… επιστρέψει

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδειξε χθες για άλλη μια φορά το μεγαλείο του και σίγουρα θα αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη της ομάδας, στο δρόμο της επιστροφής στη "μεγάλη" κατηγορία.

Ένας χρόνος έχει μείνει ακόμα για την ΑΕΚ, ωσότου επιστρέψει στη… φυσική της θέση. Στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα πάντως, ο κόσμος της Ένωσης, δείχνει να έχει ήδη… επιστρέψει.

Με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλια, που διάβασα στο σύνολο του Τύπου, για τη χθεσινή παρουσία των ποδοσφαιριστών του Τραϊανού Δέλλα στο παιχνίδι απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα, αλλά ομολογώ ότι δεν ήταν κάτι που μου έκανε έκπληξη.

Η διοίκηση του συλλόγου, έχει δημιουργήσει μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών, που όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί, ανήκει ήδη στη Super League. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ήμουν απολύτως βέβαιος, ότι θα παρουσιαστεί μια ανταγωνιστική ΑΕΚ στο χορτάρι του ΟΑΚΑ στο χθεσινό φιλικό. Κι απ΄όσο γνωρίζω, αυτό ήταν κάτι που περίμεναν και οι άνθρωποι της ομάδας. Ενδεχομένως μάλιστα η Ένωση να άξιζε κάτι περισσότερο, βάσει της εμφάνισης που πραγματοποίησε, αλλά όταν μιλάμε για φιλικά παιχνίδια, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία.

Εκείνο στο οποίο αξίζει κυρίως να σταθούμε, είναι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Μια παρουσία, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων του συλλόγου. Μέσα στον Αύγουστο, σε μια σχεδόν… άδεια Αθήνα, 30.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, την οποία εκθείασαν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά ακόμα και οι αντίπαλοι. Την ίδια ώρα, τα τρία χθεσινά ματς της Super League, διεξάγονταν μεταξύ… συγγενών και φίλων.

Ο λαός της Ένωσης έδειξε χθες για άλλη μια φορά το μεγαλείο του και έδειξε ότι θα αποτελέσει και φέτος τη μεγάλη δύναμη της ομάδας, στο δρόμο της επιστροφής της στη «μεγάλη» κατηγορία. Η ίδια η ομάδα άλλωστε, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο, αφού μετά από καιρό μοιάζει με… κανονική ΑΕΚ. Έστω κι αν θα χρειαστεί να «ταλαιπωρηθεί» για μια ακόμη χρονιά, σε άγνωστα για εκείνη λημέρια.