Ο Δεμέναγας μιλάει για τα θέματα της ΚΑΕ

Ο Αχιλλέας Δεμέναγας ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει την διεύθυνση των ακαδημιών «Triple Crown Basketball» και λίγες ώρες μετά αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει στην ιστοσελίδα kosvoice.gr για την παραίτησή του από την μπασκετική ΑΕΚ.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αχιλλέα Δεμέναγα:

• Αχιλλέα, ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτησή σου από την ΑΕΚ;

Οι λόγοι της παραίτησης είχαν να κάνουν με την έλλειψη συνθηκών ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει με το Βαγγέλη το Ζιάγκο και το είχαμε υποσχεθεί σε όσες οικογένειες μας εμπιστεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά. Έκανα υπομονή τουλάχιστον 2,5 μήνες, ενοχλούσα επανηλειμμένα και για όλο αυτό το διάστημα τη διοίκηση, γνώριζα πολύ καλά ότι το πρώτο μέλημα ήταν η σύσταση της ΚΑΕ και η δημιουργία της επαγγελματικής ομάδας αλλά από την άλλη είχα την υποχρέωση να ενημερώσω τους γονείς για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά. Γι’ αυτές ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν πήρα καμία απάντηση και αναφέρομαι κυρίως στις γηπεδικές συνθήκες και στην όλη υποστήριξη του προγράμματος. ¨Ετσι, τη Δευτέρα 18 Αυγούστου,στην πρώτη συνάντηση με τα τμήματα υποδομής ανακοίνωσα στους γονείς την παραίτησή μου και τους λόγους αυτής.

• Πως πρέκυψε η συνεργασία με την Triple Crown του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Ευθύμη Ρεντζιά;

Την προηγούμενη Πέμπτη δέχτηκα τηλέφωνο από το Νίκο τον Παππά. Ο Νίκος Παππάς ήταν τον τελευταίο καιρό ο διευθυντής του Triple Crown, ο οποίος, όμως, ακολούθησε το Φραγκίσκο από πέρυσι στην αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού, ως συνεργάτης, κι έτσι, η Ακαδημία έψαχνε κάποιο πρόσωπο να καλύψει αυτή τη θέση. Συναντηθήκαμε και μου ανέλυσε όλο το πλάνο και τις αρμοδιότητες που μου πρότεινε να έχω, έγινε μια διεξοδική συζήτηση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.

• Μετά από το ταξίδι στην Αμερική, έγινε γνωστό ότι ήταν προσωπική σου επιλογή ο Χρήστος Γερογιάννης να έρθει στην ΑΕΚ και μάλιστα δημοσιεύτηκε στον τύπο ότι υπέγραψε. Τώρα τι θα γίνει με την περίπτωση του Χρήστου;

Ο Χρήστος όντως ήταν μία από τις επιλογές μου για την παιδική ομάδα της ΑΕΚ, είχαμε τη συνεργασία και το ταξίδι στην Αμερική, συζήτησα και με την οικογένειά του, είπα ότι ήθελα να τον έχω κοντά μου και να δουλέψω μαζί του. Φυσικά, συζητήσαμε για συνθήκες σωστές, ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο πάνω στο παιδί, όπως και με άλλα παιδιά που είχαμε στους στόχους για να παίξουν στην ΑΕΚ. Αυτό που συζητήσαμε ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για το Χρήστο μετά την παραίτησή μου. Από τη στιγμή που ήρθε η πρόταση από την triple crown ενημέρωσα τον ίδιο και την οικογένειά του. Το ζητούμενο ήταν οι σωστές συνθήκες για να δουλέψει ο Χρήστος και η συνύπαρξή μας σε μια οργανωμένη κατάσταση.Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμα «συν» για το Χρήστο.Αλλάζει κατηγορία. Το παιδικό της Triple Crown αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ, ενώ το παιδικό της ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία ΕΣΚΑ. Ο Χρήστος, με την ένταξή του στην Triple Crown, έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με τους καλύτερους στην Αθήνα και να δει και ο ίδιος που υστερεί και πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει.

• Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη συνεργασία με την Triple Crown και για σένα προσωπικά;

Όπως σου είπα, με το Νίκο Παππά μιλήσαμε πολλή ώρα για τους στόχους, τις κοινές μας σκέψεις όσον αφορά το πώς πρέπει να λειτουργεί μια ακαδημία και το προπονητικό πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να εστιάζει. Οι συνθήκες στην Triple Crown είναι ιδανικές για να δουλέψει κάποιος. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και μέσα από την προπονητική διαδικασία να τα δούμε να προοδεύουν αθλητικά, δηλαδή να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με βάση το ταλέντο τους. Η ομάδα συνεργατών της Triple Crown που αποτελείται από τους προπονητές Γιάννη Φασουλόπουλο, Γιώργο Δήμο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ακαδημίας Νίκο Παππά, τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Κωνσταντίνο Νέτση και τους ιδρυτές της ακαδημίας Φραγκίσκο Αλβέρτη και Ευθύμη Ρεντζιά εγγυάται την επιτυχία των παραπάνω στόχων.

• Πότε θα σε δούμε στην Κω;

Η αδυναμία μου για το νησί σας είναι γνωστή. Με συνδέουν πολλά με την Κω. Εκτός από τη δική μας προσωπική και οικογενειακή φιλία τόσων πολλών ετών (40 χρόνων-και-βάλε) έχω περάσει τις καλύτερες διακοπές μου στο νησί. Επίσης, ασχολούμαι με τη γυναικεία ομάδα του Ελληνικού, η οποία έχει άριστες σχέσεις με την αντίστοιχη ομάδα του Ιπποκράτη της Κω. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον coach Μιχάλη Καπλανίδη, μας συνδέει γνωριμία χρόνων με το Γιάννη Παππούλη, είναι άριστη η συνεργασία με τη Μένη Πασπαρά. Η κλήρωση έφερε το πρώτο ματς να είναι Κως-Ελληνικό, άρα ενημερώνω τους φίλους μου εκεί, ότι στις 5 Οκτωβρίου θα είμαστε στην Κω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

πηγή: kosvoice.gr