Με συγχωρείται αλλά με ποιον ακριβώς τρόπο επιτυγχάνεται αθλητική ανάπτυξη;

Ο Κωνσταντίνος Ακρίβος αναρωτιέται αν τα γηπεδικά προβλήματα των τμημάτων της ΑΕΚ σημαίνει πως η Ελλάδα βαδίζει στην αθλητική ανάπτυξη που όλοι μας προσμένουμε.

Εδώ και περίπου δύο μήνες τα τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ και πινγκ πονγκ της Ένωσης ήταν στο κενό όσον αφορά το γηπεδικό.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα τμήματα, εξαίρεση το μπάσκετ και το ανδρικό τμήμα βόλεϊ, βρέθηκαν κοντά στο να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους εξαιτίας αυτού του θέματος, αν δεν έβρισκαν εναλλακτική.

Παραδείγματος χάριν, οι «Μάγκες» κατάφεραν να τα βολέψουν στο Ζηρίνειο για την προετοιμασία τους, ενώ το γυναικείο τμήμα βόλεϊ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και την επόμενη χρονιά.

Μόνο το ανδρικό βόλεϊ μετά από πολλά κατάφερε τελικά και παρέμεινε στο κλειστό της Γλυφάδας, δηλαδή απέκτησε την έδρα της επόμενης χρονιάς.

Βέβαια στο τμήμα χάντμπολ ακόμα δεν γνωρίζουν που θα αγωνίζονται την ερχόμενη σαιζόν, αφού ο νέος δήμαρχος Αχαρνών σε συνέντευξή του επισήμαινε πως το γηπεδικό δεν εξαρτάτε από εκείνον μόνο και για αυτό στην ΑΕΚ θα πρέπει να αναμένουν Δ.Σ που θα διεξαχθεί σε είκοσι ημέρες.

Όσο για το πινγκ πονγκ, η αίθουσα στην οποία προπονούταν οι αθλητές του τμήματος μετατράπηκε σε αίθουσα… βιβλίων! Και όχι μόνο αυτό, αλλά από τότε μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι του τμήματος δεν έχουν καταφέρει να βρουν άλλο χώρο προπονήσεων και έτσι, οι αθλητές του πινγκ πονγκ μένουν απροπόνητοι.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα, πια είναι λοιπόν, η αθλητική ανάπτυξη της σημερινής κυβέρνησης;

Αντί να γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από τη μεριά της κυβέρνησης σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για την ΑΕΚ, και την κάθε ΑΕΚ, να προπονεί τους αθλητές της και να προετοιμάζει με υγεία τα τμήματα της για τα πρωταθλήματα της επόμενης σαιζόν, δημιουργούν και η μεριά της κυβέρνησης και η δημοτική αρχή κωλυσιεργίες στους αθλητικούς συλλόγους.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, η Ερασιτεχνική αντιμετωπίζει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία είναι ικανά να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ρόστερ του εκάστοτε τμήματος.

Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, θα πρέπει να γίνεται συντονισμένη προσπάθεια και από τη μεριά της ΑΕΚ, τουλάχιστον για το θέμα της έδρας. Δεν νοείται, το ξαναγράφω αθλητικός σύλλογος να μην μπορεί να δηλώσει γήπεδο εδώ και δυο μήνες και να κινδυνεύει να χάσει την προετοιμασία του για αυτό το λόγο.

Αυτό και μόνο δείχνει κακή νοοτροπία, άγχος και ερασιτεχνισμό. Τρία «κακά» που δεν πρέπει να υπάρχουν μέσα σε ομάδα όπως ο Δικέφαλος, γιατί εκτός από σύλλογος, είναι πάνω από όλα μια ομάδα, μια συλλογική προσπάθεια τόσων και τόσων ανθρώπων.

Και εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μου. Δυστυχώς, όλοι καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται όχι να συνδράμει μα αντιθέτως πρόκειται να χαντακώσει τις προσπάθειες οργάνωσης και συντονισμού ενός αθλητικού σωματείου. Οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των τμημάτων δεν θα πρέπει να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να είναι αμείλικτοι στο θέμα της έδρας;

Για παράδειγμα η υπεύθυνη του σχολείου που η αίθουσα προπονήσεων του τμήματος πινγκ πονγκ μετατράπηκε σε αποθήκη βιβλίων δεν θα μπορούσε να είναι λίγο πιο διαλλακτική σε αυτό το θέμα; Δεν είναι κρίμα τώρα, τόσοι και τόσοι αθλητές της Ένωσης να μένουν εκτός προπονήσεων;

Και έστω ότι πραγματικά δεν υπήρχε άλλος χώρος. Σεβαστό. Τότε, δεν θα έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί ένας εναλλακτικός χώρος για τους συγκεκριμένους αθλητές από τη διοίκηση του τμήματος;

Και στην τελική επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα. Πως πετυχαίνεται αθλητική ανάπτυξη; Με το να μην υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα για τους συλλόγους; Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η αθλητική ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την εμπορική ανάπτυξη, γιατί κοντά σε ένα γήπεδο η πιθανότητα να ευδοκιμήσουν επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερη. Βέβαια, δεν έχω κάποια έρευνα στα χέρια για αυτό που υποστηρίζω, απλά σκέφτομαι με την κοινή λογική.

Τη σημερινή δύσκολη εποχή λοιπόν, ένα γήπεδο, οργανωμένο, το οποίο θα μπορούν εύκολα να εκμεταλλεύονται σύλλογοι θα βοηθήσει στη κυκλοφορία χρήματος στην τάδε περιοχή, μα το πιο σημαντικό θα αποτελεί σημείο αθλητικής ζωής.

Αλλά τι λέω. Εδώ, φίλτατοι στη Νέα Φιλαδέλφεια μαζεύτηκαν και δήλωσαν βροντερά κατά της ‘Αγίας Σοφίας’…